Dolls 1975–1977
Esa Partanen: kitara, laulu
Jarmo Heikkinen: basso
Seppo Hotti: rummut
Dolls-yhtye muotoutui 1976, kun Rock Stars -bändissä soittaneet Esa "Eski" Partanen ja Jamppa Heikkinen lyöttäytyivät yhteen Sepon kanssa. Yhtyeen treenipaikkana toimi pihamökki Hintanmutkassa. Hurriganes oli vahva biisivalintojen vaikuttaja, mutta The Beatles-, Nazareth-, Mud- ja The Sweet-biisejäkin ohjelmistoon mahtui.
Aluksi nuori kokoonpano kierteli soittamassa kouluhipoissa. Melkoinen yllätys tuli, kun manageri Antti Porkka kilautti Eskille jo samana vuonna kysyen kiinnostaisiko keikkailu lämppäriesiintyjänä Rocket-yhtyeen Pohjois-Suomen kiertueella. Eipä tarvinnut Anan silloin 14–15-vuotiailta teinipojilta kahdesti kysyä – tästä käynnistyi Dollsin ikimuistoinen soittorupeama pohjoisilla ja vähän eteläisemmilläkin lavoilla ja nuorisoseuran taloilla.
Keikkoja oli mukavat 2–3 kappaletta viikossa. Rocket & Dolls kaksikkoa markkinoitiin silloin koko illan bändisoittona, eli tanssipaikoilla oli tauotonta livemusiikkia. Rocket hätkäytti ammattimaisella osaamisellaan, ja nuori Dolls keräsi teinihuomiota – basisti Jamppa kun oli vasta suurin piirtein "bassonsa mittainen".
Keikkoja tuolla yhdistelmällä oli useita kymmeniä – keikkapaikkoina muun muassa Oulun Kuusisaari, Taivalkoski, Kuusamo, Rovaniemi, Kalajoki, Kemijärvi, Raahe, Kemi, Muhos ja niin edelleen. Rocketilla oli käytössään Pohjois-Suomessa vielä harvinaiset oikeat PA:t. Niinpä ensimmäinen Rocket & Dolls -keikka jäikin Dolls-pojille mieleen. Tervolan suuressa kaarihallissa oikeiden PA-laitteiden kanssa soittaminen pihamökkitreenaamisen jälkeen oli jotain toista, se tuntui todella paratiisilta. Muitakin keikkoja oli, eräs niistä Kasevan kanssa Kellon nuorisoseuran talolla.
Dolls toimi vuoteen 1977 saakka. Seuraavaksi oli vuorossa Flash-yhtye, jossa Jamppa soitti kitaraa ja bassossa oli Esko Lassila. Flash jäi kuitenkin, kun Jamppa pian liittyi Ramblersiin. Seppo Hotti jatkoi Ruotsissa, sekä tuolloin suosionsa huipulle kohoamassa olevan Jamppa Tuomisen rumpalina. Eski jatkoi eri harrastekokoonpanoissa.
Lähteet:
Esa Partasen haastattelu 9.6.2006.
Hannu Karjalainen: Oulu Pop History.