Ammattilaisille
Tältä sivulta löydät tunne- ja turvataitokasvatukseen liittyvää materiaalia opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille.
Tunne- ja turvataitokasvatuksen materiaaleja opetustyöhön
Tunne- ja turvataitokasvatuksen opetusmateriaalit toimivat opettajien ja muiden kasvatusalan ammattilaisten pedagogisena työvälineenä tunne- ja turvataitokasvatuksen toteuttamisessa.
Oulussa tuotetuista opetusmateriaaleista oppaat esiopetuksesta 5.–6. luokille perustuvat laajoilta osin Tunne- ja turvataitoja lapsille -oppimateriaaliin, jonka ovat kirjoittaneet Kaija Lajunen, Minna Andell ja Mirja Ylenius-Lehtonen.
OPETUSMATERIAALIEN JATKOKÄYTTÖ JA LISENSSITIEDOT
BY-NC 4.0
Opetusmateriaalia saa kopioida, välittää, levittää ja esittää. Opetusmateriaalista saa tehdä muokattuja johdannaismateriaaleja ja sen osia saa käyttää toisten opetusmateriaalien osana. Alkuperäisen materiaalin ja johdannaisten käyttäminen kaupallisessa tarkoituksessa (esim. yrityksille suunnatut koulutukset, materiaalin jakaminen mainosrahoitteisella blogilla tai verkkosivustolla) on kielletty. Tekijöiden nimet on mainittava alkuperäisinä tekijöinä.
Opetusmateriaalit esi- ja perusopetukseen
Koskematon-laulu: Youtube
Koskematon-laulu: Youtube (laula mukana versio)
Toimintaohjeita
Johdantoteksti
Lisämateriaalia
Jerry-hankkeen tuottamaa tunne- ja turvataitokasvatuksen materiaalia
Sopu-tuntimateriaali on luotu 3.–6. luokkien oppilaille AART-menetelmää hyödyntäen. Ryhmäyttämisen pikakurssia ja harjoitteita voivat hyödyntää kaikenikäisten lasten ja nuorten kanssa työskentelevät. Yhteisön pelisäännöt sekä Digihyvinvointi ja some -materiaalit on suunnattu erityisesti yläkouluikäisille.
Elinan päiväkirjasta -sarjakuva
Salaisuus-sarjakuva
Koskematon-laulu
Materiaaleja monikulttuuriseen työhön
Tästä löydät Perhe yhtenäiseksi -oppaan sekä monikulttuurisen vanhemmuusryhmän materiaalit. Huoltajille tarkoitettuja käännettyjä materiaaleja löydät osiosta huoltajille.
Perhe yhtenäiseksi -työskentelymenetelmä
Perhe yhtenäiseksi -työskentelymenetelmä tarjoaa ennaltaehkäisevää tukea pakolaisperheiden mahdollisiin perheen sisäisiin haasteisiin. Työskentelymenetelmän tavoitteena on vahvistaa perheen sisäistä vuorovaikutuksta, tukea vakauttavaa arkea ja lisätä perheen yhtenäisyyttä.
Avaa materiaalit tästä:
Opas Perhe yhtenäiseksi -työskentelymenetelmästä
Video Perhe yhtenäiseksi -työskentelymenetelmästä (avautuu Youtubeen)