Ohjeita elintarviketoimintaan ja tilojen suunnitteluun
Ohjeita elintarviketoimintaan
Elintarviketoiminnassa on huomioitava monenlaisia asioita, kuten lämpötilojen hallintaa, kunnossa- ja puhtaanapitoa sekä elintarvikkeista annettavia tietoja. Teemme elintarvikevalvonnassa elintarvikeyrityksille lyhyitä ohjeita erilaisista elintarviketoiminnassa huomioitavista asioista. Kun uusi ohje julkaistaan, lähetämme sen myös sähköpostitse rekisterissämme oleville elintarvikeyrityksille.
Ohjeita elintarvikeyrityksen tilojen suunnitteluun
Perustamisohjeissa käydään läpi, mitä vaatimuksia elintarviketiloille on. Niitä voi käyttää uusien tilojen suunnitteluun sekä olemassa olevien tilojen muutostöiden suunnitteluun. Ohjeet on suunnattu toimijoille, suunnittelijoille ja rakentajille.
Muualla verkossa
Ohjeita elintarvikeyrityksen perustamiseen
Ruokavirasto on laatinut ohjeita erilaisten elintarviketoimintojen perustamiseen liittyen. Ohjeissa käydään läpi tilojen vaatimusten lisäksi muita toimintaan liittyviä vaatimuksia.
- Kahvilan, ravintolan tai suurkeittiön perustaminen (Ruokavirasto)
- Verkkokaupan tai muun etämyyntiyrityksen perustaminen (Ruokavirasto)
- Leipomon perustaminen (Ruokavirasto)
- Liha-alan hyväksytyn elintarvikehuoneiston perustaminen (Ruokavirasto)
- Kala-alan hyväksytyn elintarvikehuoneiston perustaminen (Ruokavirasto)
- Maitoalan hyväksytyn elintarvikehuoneiston perustaminen (Ruokavirasto)
- Maatilan tuotteiden jalostamisen ja myynnin aloittaminen (Ruokavirasto)
Ohjeita toimintaan
- Pakkausmerkinnät pähkinänkuoressa verkkokoulutus (Ruokavirasto)
- Kertakäyttökäsineet (Ruokavirasto)
- Ohjeita ravintolatoimintaan ja muuhun tarjoilutoimintaan (Ruokavirasto)
- Hygieeninen toiminta (Ruokavirasto)
-
Elintarvikepakkaukset ja muut elintarvikekontaktimateriaalit (Ruokavirasto)
-
Ohje rekisteröidyn elintarviketoiminnan elintarvikehygieniasta (Ruokavirasto)