Oppimisen tuki
Jokaisella oppilaalla on oikeus saada tukea ja ohjausta oppimiseensa ja koulunkäyntiinsä heti tuen tarpeen ilmetessä. Lähtökohtana kasvun ja oppimisen tuelle on toimiva kodin ja koulun yhteistyö.
Koulun tukimuotoja ovat muun muassa eriyttäminen, tukiopetus, erityisopetus, oppilashuoltotyö, ohjaus ja erityiset opetusjärjestelyt. Oppilaalla on oikeus saada opetukseen osallistumisen kannalta välttämättömät apuvälineet sekä tulkitsemis- ja avustajapalvelut.
Perusopetuksen tehtävänä on tarjota jokaiselle oppilaalle hänen ikäkautensa ja edellytyksensä mukaista opetusta. Oppilaalla on oikeus osallistua opetukseen mahdollisimman täysipainoisesti oman opetusryhmänsä mukana.
Kouluterveydenhuolto Kellon koulu
Kouluterveydenhuollon tiedote koteihin
Terveydenhoitaja on koululla ma-pe. Päivystysvastaanotto on ma-pe kello 11.50-12.30, tuolloin voi tulla ilman ajanvarausta.
Muina aikoina terveydenhoitaja tekee asetuksen mukaisia terveystarkastuksia, johon kaikki oppilaat kutsutaan kuluvan lukuvuoden aikana.
Luokkakohtaisista terveystarkastuksista ilmoitetaan Wilma-viestillä. Terveystarkastukseen pyydetään luokasta koulupäivän aikana. Mukaan saa palautteen käynnistä. Määräaikaisterveystarkastusten lisäksi käyntejä terveydenhoitajalla voi olla yksilöllisen tarpeen mukaan. Terveydenhoitajaan voi ottaa yhteyttä kaikissa oppilaan terveyteen ja koulunkäyntiin liittyvissä asioissa. Wilma viestillä tavoitat myös.
Luokat 1.,5., ja 8. tehdään laaja terveystarkastus, johon kuuluu myös koululääkärillä käynti. Näihin ilmoitetaan ajat, mikäli aika ei sovi, tämä tulee vaihtaa tai perua. Lisäksi laajoihin terveystarkastuksiin kuuluu luokanvalvojan antama kirjallinen palaute oppilaasta, tähän tullaan kysymään erillinen lupa.
Kun alle 12-vuotias lapsesi sairastuu äkillisesti, sairaan lapsen hoitolomatodistuksen työnantajaa varten saa soittamalla terveydenhoitajalle, puhelinaika on ma-pe 11.30-11.50, ma-to 15.30-16. Hoitolomaselvityksiä ei kirjoiteta sähköpostiviestien tai tekstiviestien perusteella, eikä takautuvasti. Oulun kaupungin työntekijöille riittää omailmoitus esimiehelle lapsen sairastuessa (1-3 päivää).
Koulutapaturmissa ensiavun antaa terveydenhoitaja, opettaja tai joku muu koulun henkilökuntaan kuuluva. Oppilaan jatkohoito tapahtuu tarvittaessa hyvinvointikeskuksessa tai OYS:n yhteispäivystyksessä. Otamme yhteyttä myöskin huoltajiin mahdollisimman pian. Tämän vuoksi on tärkeää, että kouluterveydenhuollossa on ajan tasalla olevat huoltajien yhteystiedot. Koululaiset on vakuutettu koulumatkalla ja koulussa sattuvien tapaturmien varalta. Tapaturmien sattuessa varmistakaa, että koulussa on tehty tapaturmailmoitus vakuutusyhtiölle. Vapaa-ajan tapaturmien ja sairastuneen lapsen hoidon järjestäminen on ensisijaisesti huoltajien vastuulla.
Sairaanhoitoon liittyvät asiat hoidetaan hyvinvointikeskuksen akuuttivastaanotolla ilman ajanvarausta tai varataan aika sähköisesti Oulun omahoidon kautta. Mikäli lapsellanne on jokin jatkuva lääkitys tai sairaus, joka on hyvä huomioida koulussa, ilmoittakaa siitä lapsen opettajalle. Koulussa tehdään suunnitelma lapsen lääkehoidon toteuttamiseksi.
Yhteistyöterveisin
Terveydenhoitaja Katri Konttila p. 040 7629105 (ma-pe 11:30-11:50, ma-to 15:30-16)
Kouluterveydenhuolto Takkurannan yksikkö
Kouluterveydenhoitajan terveiset
Kouluterveydenhuollon tavoitteena on koko kouluyhteisön hyvinvoinnin ja oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen yhteistyössä oppilaiden, vanhempien, opettajien ja oppilashuoltohenkilöstön kanssa.
Terveystarkastukset tehdään kaikille oppilaille. 1.lk ja 5.lk oppilaille on laaja terveystarkastus, johon kuuluu sekä terveydenhoitajan että lääkärin tekemä tarkastus. Syksyn aikana tehdään tarkastukset 5.lk oppilaille ja keväällä on vuorossa ekaluokkalaiset. 2., 3., 4. ja 6. luokan oppilaille tehdään suppeampi tarkastus koulupäivien aikana ilman erillistä ajanvarausta.
Toimin sekä Kiviniemen että Takkurannan kouluterveydenhoitajana. Olen paikalla Takkurannalla keskiviikkoisin klo 8:30-12.
Puhelintuntini on PÄIVITTÄIN klo 8-8:30. Tavoitatte minut numerosta 050-4089835. Voitte jättää viestiä vastaajaan, jos soitatte puhelintunnin ulkopuolella. Soitan takaisin mahdollisimman pian. Wilma-viestillä tavoitatte minut myöskin.
Yhteistyöterveisin:
Terveydenhoitaja Katja Ojalehto
p. 050-4089835
Koulukuraattori ja koulupsykologi
Koulukuraattori- ja koulupsykologipalvelut ovat osa koulun tarjoamia oppilashuollon palveluita. Koulukuraattori ja koulupsykologi ovat osa koulun oppilashuoltoryhmää ja he toimivat tiiviissä moniammatillisessa yhteistyössä koulun henkilöstön ja oppilaan huoltajien kanssa. Koulukuraattori ja koulupsykologi työskentelevät yksilöiden ja ryhmien kanssa.
Katso Oulun kaupungin esittelyvideo oppilashuollosta.
Koulukuraattori
Koulukuraattori on koulun sosiaalityöntekijä. Koulukuraattori tarjoaa asiantuntemustaan ja tukeaan esimerkiksi koulunkäyntiin, kaverisuhteisiin ja perhetilanteeseen liittyviin pulmiin tai oppilaan elämässä tapahtuviin muutoksiin. Oppilaat voivat hakeutua oma-aloitteisesti tai huoltajien, opettajan tai muun henkilön suosittelemana keskustelemaan koulukuraattorin kanssa. Keskustelut ovat vapaaehtoisia ja luottamuksellisia. Koulukuraattoriin voit olla yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse tai wilma-viestien kautta.
Koulukuraattori Susanna Vehkaperä
p. 040 662 4781
susanna.vehkapera(at)pohde.fi
Koulupsykologi
Koulupsykologi auttaa lapsen kasvuun, kehitykseen, koulunkäyntiin ja oppimiseen sekä tunne-elämään liittyvissä asioissa. Keskustelut koulupsykologin kanssa ovat vapaaehtoisia ja luottamuksellisia. Huoltajalla on mahdollisuus olla suoraan yhteydessä koulupsykologiin, kun jokin pieni tai suuri lapseen liittyvä asia askarruttaa. Oppilaat voivat hakeutua myös oma-aloitteisesti keskustelemaan koulupsykologin kanssa. Yhteyttä koulupsykologiin voi ottaa Wilma-viestillä tai puhelimen välityksellä.
Koulupsykologi Enna Ranta-Nilkku
p. 040 571 6776
enna.ranta-nilkku(at)pohde.fi
Oppilaanohjaus
Oppilaanohjauksessa tuetaan koululaisen opiskelua, uranvalintaa ja osin myös vapaa-ajantoimintaa.
Ohjaus pitää sisällään luokkatunnit (0,5 h/luokka 7. ja 8. luokilla ja yhden tunnin 9.-luokalla), henkilökohtaisen ohjauksen sekä informaatiotoiminnan vanhempien ja muiden yhteistyökumppanien kanssa.
Oppilaiden työelämään tutustuminen on myös osa ohjausta.
Ohjaus ja tiedon kulku korostuvat erityisesti opintojen nivelvaiheissa, kuten siirryttäessä alakoulusta yläkouluun ja peruskoulusta toiselle asteelle.
Yhteishaun kautta jatko-opintoihin
Oppilaanohjauksessa oppilaat saavat tietoa jatko-opinnoista ja niihin hakemisesta, yhteishausta. Lukioon ja ammatilliseen peruskoulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa internetin kautta. Syksyisin alkaviin opintoihin haetaan vuosittain helmi-maaliskuussa.
Opinto-ohjaajat:
Ski Soini,
p. 050 571 3836
Mirva Vimpari,
p. 050 571 3667.
Opiskeluhuoltoryhmä
Opiskeluhuoltoryhmä
Opiskeluhuoltoryhmän tehtävä on koordinoida, kehittää ja arvioida yhteisöllistä kouluyhteisön ja oppilasryhmien hyvinvointia yhteisössä eri toimijoiden kanssa.
Koulumme opiskeluhuoltoryhmän kokoonpano:
Mikko Rahkola, apulaisrehtori, opiskeluhuoltoryhmän vetäjä
Juha Heikkinen, rehtori
Outi Honkanen, apulaisrehtori
Tiina Sirviö, erityisluokanopettaja, opiskeluhuoltotyön koordinointi Kello ja Takkuranta
Heidi Tuomikoski, erityisopettaja, opiskeluhuoltotyön koordinointi Kiviniemi
Enna Ranta-Nilkku, koulupsykologi
Susanna Vehkaperä, koulukuraattori
Katri Konttila, kouluterveydenhoitaja
Katja Ojalehto, kouluterveydenhoitaja
Outi Vilkuna, nuoriso-ohjaaja
Oppimisen yleinen, tehostettu ja erityinen tuki
Oppimisen ja koulunkäynnin tuki perustuu kolmiportaiseen malliin, jossa tukimuodot ja -rakenteet vahvistuvat asteittain. Tuen tasot ovat yleinen tuki, tehostettu tuki ja erityinen tuki. Tukea voidaan antaa myös yksittäisen oppilaan erityisvahvuuksien edistämiseksi.
Oppilaan tukeen ja oppimiseen liittyvissä kysymyksissä yhteyttä voi ottaa koulumme erityisopettajiin.