Aurora Entrepreneurialis - 6.9.2023

Haukiputaan lukion opiskelijat ja opettajat osallistuivat Aurora Entrepreneurialis -tapahtumaan Oulussa 6.9.-7.9.2023


Lähes 90 opiskelijaa ja opettajaa Suomesta ja Ruotsista kokoontui Oulussa kahdeksi päiväksi kestävän kehityksen ja työelämätaitojen äärelle. 


Tapahtumassa tutustuttiin pienissä ryhmissä erilaisiin yrityksiin ja organisaatioihin. Kohteina olivat Nokia, NUVE Lab, OP-pankki, Probot, Oulun kaupungin asuntomessut, Keke-keskus sekä Oulun yliopistoon. Vierailujen jälkeen kokoonnuttiin jakamaan muille ryhmille tietoja yrityksistä ja visioitiin yrityksien tulevaisuutta.


Lisäksi opiskelijat pääsivät kokeilemaan STEAM-oppimiskulttuuria pienessä rakennustehtävässä, joka kehitti ongelmanratkaisu-, ryhmätyöskentely- ja vastuunottotaitoja. Tapahtumassa saatiin myös vinkkejä työnhakuun Duunikoutsi-sovelluksen avulla. Sovellus on suunnattu nuorille, ja sen avulla voi löytää omia vahvuuksiaan ja osaamistaan sekä laatia ansioluettelon. 


Yksi tapahtuman kohokohdista oli futuristi, keksijä ja kirjailija Perttu Pölösen puheenvuoro tulevaisuuden työelämästä ja työelämätaidoista. Pölönen innosti osallistujia kehittämään erityisesti niitä taitoja, joita koneet eivät osaa, kuten intohimoa, luovuutta, uteliaisuutta ja kärsivällisyyttä. ”Kehitä erityisesti niitä taitoja, mihin koneet eivät kykene”, oli Pölösen selkeä viesti nuorille opiskelijoille ja opetushenkilöstölle.


Tapahtuma oli erittäin hyödyllinen ja inspiroiva meille Haukiputaan lukion edustajille. Meitä oli mukana 13 opiskelijaa ja 3 opettajaa. Odotamme innolla seuraavaa tapahtumaa, joka pidetään Ruotsin Luulajassa keväällä 2024.

 

Haukiputaan lukio on mukana Aurora Entrepreneurialis -projektissa. Projekti on kolmivuotinen hanke, jonka tarkoituksena on edistää kestävää yrittäjyyskasvatusta, yrittäjämäistä toimintakulttuuria ja rajat ylittävää yhteistyötä Perämerenkaaren ja Tornionjokilaakson alueella. Projektia koordinoivat Oulun kaupunki, Ung Företagsamhet Norrbotten ja Lappian ammattiopisto.

Aurora Entrepreneurialis -tapahtumaan Oulussa 6.9.-7.9.2023