Kodin ja koulun yhteistyö
Yli-Iin koulun tavoitteena on, että kodin ja koulun välinen yhteistyö on luontevaa ja helppoa.
Hyvä yhteistyö kotien ja koulun välillä on oppilaan etu ja koulunkäynnin tärkein tuki. Toivomme, että oppilaiden huoltajat osallistuvat vanhempainiltoihin, oppilasta koskeviin keskusteluihin, koulun juhliin ja muihin tapahtumiin.
Viestintä
Wilma
Wilma on ensisijainen yhteydenpitokanava kodin ja koulun välillä. Wilman kautta viestintä voi olla yksittäistä oppilasta koskevaa, luokkaa/ryhmää koskevaa, tai koko koulua koskevaa. Kaikki koulun tiedotteet tulevat Wilman välityksellä, joten sen seuraaminen on hyvin tärkeää.Jos sinulla on kiireellistä asiaa koulun suuntaan, puhelin on Wilmaa parempi viestintäkeino. Ohjeet huoltajien Wilma-tunnusten luomiseksi voi pyytää koulusihteeriltä.
Koulun kotisivut
Kotisivuillamme on yleistä tietoa kouluun liittyen. Kotisivuillamme oleva tieto on julkista eli kaikkien nähtävillä.
Puhelin
Koulun henkilökunnalla on käytössään työpuhelin, johon voi olla yhteydessä virka-aikana. Puhelimella on syytä viestiä silloin, kun asiasta on tarvetta keskustella enemmän, tai asialla on kiire.
Vanhempainillat ja kehityskeskustelut
Noudatamme Yli-Iin koulussa Oulun kaupungin arviointisuunnitelmaa. Suunnitelman mukaan tapaamme huoltajia vanhempainilloissa, kehityskeskusteluissa ja arviointikeskusteluissa.
Vanhempainillat
Koko koulun vanhempainilta järjestetään syyskuussa. Koko koulun vanhempainillassa on myös osuus, jossa huoltajat voivat tavata luokanopettajia ja -valvojia luokittain. Tarvittaessa vanhempainiltoja järjestetään myös lukuvuoden aikana. Vanhempainilloissa keskustellaan lukuvuoteen liittyvistä ajankohtaisista asioista.
Kehityskeskustelut
Kehityskeskustelut käydään luokanopettajan kanssa syyskuun aikoihin. Keskusteluun osallistuvat opettaja, oppilas ja huoltaja(t). Keskustelu voidaan huoltajan päätöksellä käydä vain oppilaan ja opettajan välisenä. Keskustelussa määritellään oppilaalle yhteinen tavoite edistymiseen, työskentelytaitoihin tai käyttäytymiseen liittyen. Tavoite kirjataan oppilaan oppimissuunnitelmaan. Opettajat ovat yhteydessä huoltajiin keskusteluaikojen sopimista varten.
Kehityskeskustelu on mahdollista käydä myös Lapset puheeksi-menetelmällä. Lapset puheeksi -keskustelua tarjotaan huoltajille 1.-luokalla ja 7.-luokalla tai silloin, kun sille on tarvetta. Huoltajat voivat myös itse pyytää tarpeen mukaan koululta aikaa Lp-keskustelua varten.
Arviointikeskustelut
Arviointikeskustelut käydään joulu-tammikuun aikana. Keskustelut pidetään 1.-4.-luokilla, mutta 5.-luokalla annetaan väliarviointi keskustelun sijasta. Arviointikeskusteluun osallistuvat opettaja, oppilas ja huoltaja(t). Keskustelua ei voida käydä ilman huoltajan läsnäoloa.
Keskustelua varten luokanopettaja avaa Wilmassa itsearviointilomakkeen, joka täytetään yhdessä oppilaan ja huoltajan kanssa ennen varsinaista keskustelua. Keskustelussa arvioidaan miten kehityskeskustelussa asetettuja tavoitteita sekä opetussuunnitelman tavoitteita on saavutettu. Keskustelusta tehdään merkintä oppimissuunnitelmaan. Opettajat ovat yhteydessä huoltajiin keskusteluaikojen sopimista varten.
Koti-koulu toimikuna
Yli-Iin koululla toimii koti-koulu toimikunta, jonka tavoitteena on parantaa kodin ja koulun välistä yhteistyötä ja tukea koteja ja koulua niiden pyrkimyksessä luoda lapsille hyvä oppimis- ja kasvuympäristö.
Koti-koulu toimikunnan toiminta pohjautuu vapaaehtoisuuteen. Koulun puolelta kokouksiin osallistuu yksi opettaja, joka toimii koti- koulu toimikunnan yhteyshenkilönä. Kokouksia järjestetään noin kerran kuukaudessa tai tarpeen mukaan. Koti-koulu toimikunta voi kerätä myös varoja, jotka ohjataan koulun oppilaiden hyväksi monenlaisen toiminnan muodossa.
Kotikoulutoimikunnan yhdyshenkilö on Sari Viitala.