Vaalien ulkomainonnan ohjeet
Kaupungin asemakaava-alueilla katujen varsille ja kaupungin omistamille yleisille alueille vaalimainosten sijoittaminen ei ole sallittua, esim. puihin tai katuvalopylväisiin ei saa kiinnittää vaalimainoksia. Kaupungin asettamien vaalimainostelineiden lisäksi kaupungin asemakaava-alueilla voi mainostaa esimerkiksi urheiluseurojen vaihtuvanäyttöisissä valomainoksissa.
Vaalien ulkomainonta mukaan lukien valomainostauluilla tapahtuva mainonta tulee toteuttaa niin, että se ei näy tai kuulu äänestyspisteeseen.
Kaupungin vaalimainostelineitä varataan kullekin puolueelle tai ehdokkaita asettaneille yksi mainospaikka/teline ehdokaslistan mukaisessa järjestyksessä. Vaalimainoksen asettajan on hankittava itse vaalimainostelineeseen sopivat taustalevyt ja asennettava mainokset telineisiin. Telineet sijoitetaan paikoilleen myöhemmin ilmoitettavana aikana. Katso telineiden sijaintikartta liitteestä "Vaalimainospaikat suuralueittain".
Taustalevyn mitat:
korkeus 1 200,00 mm
leveys 800,00 mm
paksuus 3,50 mm
Vaalimainostaulujen järjestys määräytyy vaaliviranomaisen arpoman ehdokaslistan mukaisesti. Järjestys ilmoitetaan tällä sivulla arvonnan jälkeen.
Valtion maanteiden varsilla (Kuusamontie, Vaalantie, Kainuuntie jne.) mainostaminen on mahdollista heidän ohjeistuksen mukaisesti https://www.ely-keskus.fi/vaalimainonta. Liitetiedostona kartta, josta ilmenee kantakaupungin alueella valtion ja kaupungin ylläpitämät katu-/tiealueet. Tarkempaa karttanäkymää kaupungin ylläpitämistä katualueista löytyy osoitteesta Oulun karttapalvelu, valitse -> kartalla näkyvät tiedot -> kadut ja puistot -> katujen kunnossapito. Kun karttaa zoomaa riittävän lähelle, näkyy eri väreillä kaupungin kunnossapitämät väylät (näille ei siis saa asettaa mainoksia).
Rotuaarin vaalimökit: kunta- ja aluevaalien osalta Oulun kaupungin keskusvaalilautakunta päättää myöhemmin siitä sijoitetaanko Rotuaarinaukiolle vaalimökkejä vaalikampanjointia varten. Mahdollisesta mökkien pystyttämisestä/vuokraamisesta aiheutuvat kulut maksaa keskusvaalilautakunta. Puolueilta peritään jätehuollosta ja sähkön käytöstä aiheutuvat kulut.
Narikka Oy hoitaa vaalikylän sijoittelusuunnittelun, toteutuksen ja valvonnan.