Ouluhallissa on jälleen monenlaista liikunnallista tekemistä syyslomalla tiistaista torstaihin. Torstaina on skeittien, skuuttien ja bmx-pyörien päivä.

Oulussa monenlaista ​tekemistä ​koululaisten ​syyslomalle

14.10.2024

Oulun koulut ovat syyslomalla viikolla 43: 21.-25. lokakuuta. Oulun kaupunki järjestää jälleen lapsille ja nuorille monenlaista tekemistä koululaisten syysloman ajaksi. Tapahtumat ovat pääosin maksuttomia. 

X-ON viimeistä kertaa nykymuodossaan

X-ON on lapsille ja nuorille suunnattu maksuton liikunnan ja vapaa-ajan tapahtuma Ouluhallissa, jonka Oulun kaupungin nuorisopalvelut ja liikuntapalvelut yhdessä järjestävät. Tänä vuonna X-ON täyttää 20 vuotta. Tapahtuma järjestetään samalla viimeistä kertaa tässä muodossa. 

Tiistai 22.10. on nuorten ilta

  • tapahtuma on avoinna yli 12-vuotiaille klo 17–21
  • klo 19.30–20.30 esiintyy Dilemma! 
  • toimintapisteet auki

Keskiviikko 23.10. on lasten päivä

  • tapahtuma on avoinna alle 12-vuotiaille klo 10–15
  • hallin kolme lohkoa varattu klo 10–15
  • oma väline mukaan
  • ei ikärajaa
  • ei muita toimintapisteitä

Torstai 24.10. on skeittien, skuuttien ja bmx-pyörien päivä

  • hallin kolme lohkoa varattu klo 10–15
  • oma väline mukaan
  • ei ikärajaa
  • ei muita toimintapisteitä

Lue lisää X-ONista Nuorten Oulun sivulta.

Viisi nuorisotilaa avoinna

Viisi nuorisotilaa: Bysis, Jäälin, Kaakkurin ja Rajakylän nuorisotilat sekä Valkean Nurkka ovat auki syyslomaviikolla vaihtelevin aukioloajoin. Tarkemmat aukiolotiedot saa talojen omilta somekanavilta sekä Fiilis-sivulta.

Maikkulan nuorisotalolla on 23.–25.10. lanit 13–17-vuotiaille. Laneissa voi pelata yksin tai kavereiden kanssa. Niissä voi myös osallistua peliturnauksiin, kokeilla metsästyspeliä tai näyttää omat muuvit tanssipelissä.

Puistoruokailu kolmessa paikassa

Alle 18-vuotiaiden puistoruokailu on tarjolla tiistaista perjantaihin Jäälin koululla sekä maanantaista perjantaihin Rajakylän nuorisotilalla ja Höyhtyän Välkkeen iltapäiväkerhon tiloissa. Tarkemmat tiedot puistoruokailuista Puistoruokailun sivulla.

Yleisövuoroja luistinkentillä ja jalkapallohallissa sekä ohjattua vesiliikuntaa

Syyslomaviikolla voi liikkua omatoimisesti joko luistimilla tai pelata jalkapalloa. Pateniemen tekojäällä on vapaata yleisöluisteluaikaa päivittäin. Raksilan tekojäällä on yleisöluisteluvuorot maanantaista torstaihin kello 9–15 ja perjantaina kello 9–13. Yleisöluisteluvuoroilla on säävaraus. 

Heinäpään jalkapallohallissa on yleisövuoroja maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina kello 12–15 ja keskiviikkona kello 12–14.30.

Oulun uimahallissa Raksilassa järjestetään alakouluikäisten vesidisco torstaina 24.10. kello 17–20. Vesidiscoon pääsee uintimaksulla. Osallistujalla tulee olla 25 metrin uimataito.

Oulun uimahallissa järjestetään syyslomaviikolla uimakouluja alakouluikäisille. Tarjolla on alkeis-, jatko- sekä tekniikkauimakouluja. Vesi-Jatulissa Haukiputaalla on puolestaan mahdollisuus kokeilla merenneitouintia. Ilmoittautuminen uimakouluihin ja merenneitouintiin tästä linkistä. 

Kirjastoissa tapahtuu

Hiukkavaaran, Jäälin, Kastellin, Kellon, Martinniemen, Pateniemen, Yli-Iin ja Ylikiimingin kirjastoissa ei ole asiakaspalvelua syyslomaviikolla, mutta niitä voi käyttää omatoimiaikoina. Muut kirjastot ovat normaalisti auki myös syyslomaviikolla.

  • Pekurissa International Storytime – Satutuokio englanniksi la 19.10. klo 14
  • Oulun Kirjamessuilla Valveella on ohjelmaa myös lapsille ja nuorille 19.–20.10.
  • Karjasillalla Pelitupa su 20.10. klo 14
  • Rajakylässä Lukulemmikki ti 22.10. klo 17

Syysloma on jälleen lukuloma! Lukuloma-sivustolta löytyy mm. kirjavinkkikone, jolla voi arpoa itselle mieluista lukemista. Kirjaston YouTube-kanavalla on uusia kirjavinkkivideoita. Uusia vinkkivideoita löytyy 5–6-vuotiaille, alakoululaisille, yläkoululaisille ja lukiolaisille.

Oulun taidemuseossa taidepajoja

Oulun taidemuseo on auki syyslomaviikolla ti-pe 9–19 ja la-su 11–18. Alle 18-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Oulun taidemuseossa järjestetään lapsiperheille suunnattuja taidepajoja la 19.10. klo 13–15 sekä ti–to 22.–24.10. klo 10–13 ja klo 14–16. Pajoissa sukelletaan saven kautta taidemuseossa meneillään olevan Tomun tieto -näyttelyn teemoihin. Pajamaksu on 2 euroa, aikuisilta peritään lisäksi museolipun hinta.

Lisätietoja taidemuseon työpajoista tapahtumakalenterissa.

Vaellussiian lippotapahtuma Kuusisaaressa 19.10.                 

Perinteinen kaikille avoin lippotapahtuma järjestetään lauantaina 19.10. klo 10–14 Kuusisaaressa. Tapahtumassa voi kokeilla lippoamista opastetusti maksutta. Tilaisuudessa on makkara-, kahvi- ja mehutarjoilu. Tarjolla on myös muurinpohjalettuja.