Biojätteen lajitteluvelvoite on voimassa – erilliskeräykseen voi vielä liittyä

31.07.2024

Taajamien omakoti- ja pientaloja koskeva biojätteen lajitteluvelvoite on astunut voimaan Oulussa 19.7.2024. Lajitteluvelvoitteen voi täyttää joko tilaamalla biojätteelle oman keräysastian tai kompostoimalla biojätteen.

Kuntien omistama jätehuoltoyhtiö Kiertokaari Oy vastaa nykyisin Oulussa biojätteen keräilystä taajamien asuinkiinteistöiltä sekä biojätepalvelun asiakaspalvelusta ja laskutuksesta.

Muutos johtuu uudistuneesta jätelaista. Kuntalainen tai taloyhtiö ei voi enää tehdä sopimusta biojäteastian tyhjennyksestä suoraan jätekuljetusyrityksen kanssa. Sama koskee kartonki-, lasi- ja muovipakkauksia sekä pienmetallia.

Biojätekeräykseen liittymisestä ilmoitetaan Kiertokaarelle

Kiertokaaren järjestämään biojätteen erilliskeräykseen voi liittyä edelleen, vaikka lajitteluvelvoite on jo astunut voimaan. Kiertokaari lähestyy syksyn aikana niitä kiinteistön haltijoita, jotka kuuluvat lajitteluvelvoitteen piiriin, mutta eivät ole valinneet biojätteen lajitteluratkaisua. 

Biojätekeräykseen liittymisestä ilmoitetaan Kiertokaarelle ensisijaisesti täyttämällä sähköinen lomake tai puhelimitse 08 5584 0020 (ma–pe 8–16). Sähköinen lomake ja tietoa biojätteen keräysvelvoitteesta löytyy Kiertokaaren verkkosivuilta: kiertokaari.fi/voima.

Kompostoinnista tehdään ilmoitus Oulun jätehuoltoviranomaiselle. Lue lisää kompostointi-ilmoituksen teosta.

Pienten biojäteastioiden toimituksissa viivästyksiä

80-litraisten eli pienimpien Kiertokaaren tarjoamien biojäteastioiden toimitukset Keski-Euroopasta ovat viivästyneet. Niitä saadaan uusi erä todennäköisesti vasta elokuun puolenvälin tienoilla. Tätä suurempia astiakokoja on saatavilla paremmin.

Jos asiakkaan astiatoimitus on viivästynyt ja kodissa joudutaan tämän vuoksi laittamaan biojäte sekajätteen joukkoon, ei siitä tule sakkomaksuja tai muita seuraamuksia.

Myös laskutus käynnistyy vasta kun jäteastia on toimitettu pihaan.

Lisätietoja

Kiertokaaren asiakaspalvelu

toimisto@kiertokaari.fi

p. 08 5584 0020 (ma–pe 8–16)