Musiikkiluokat

Tervetuloa opiske­lemaan Myllyojan koulun musiik­ki­luokalle

Myllyojan koululla opiskelee kaksi musiikkiluokkaa. Musiikkiluokkatoimintaa koulullamme on ollut koulun toiminnan alusta saakka, vuodesta 1979. Seuraavan kerran uusia oppilaita musiikkiluokalle otetaan syksyllä 2025 alkavalle 3.luokalle. Haku Myllyojan koulun musiikkiluokalle opiskeluun on seuraavan kerran tammikuussa 2025. Tarkempaa tietoa löydätte seuraamalla mm. koulumme kotisivuja.  

Musiikkia opiskellaan musiikkiluokalla neljä viikkotuntia. Luokalla toimii oma luokkaorkesteri, kuoro ja erilaisia laulu- ja soitinryhmiä. Musiikin tiedon (teorian ja historian) lisäksi opiskeluun sisältyy esiintymisiä ja konsertteja. Jokainen musiikkiluokkalainen valitsee itselleen oman orkesterisoittimen, johon hän saa yksilöopetusta koulupäivien aikana.   

Opiskelun lisäksi musiikkiluokilla tehdään yhteistyötä muiden Oulun musiikkiluokkien, Oulu Sinfonian, Oulun konservatorion ja mm. Oulujoen seurakunnan kanssa. Yhteistyökumppaneitamme on myös Oulun 3.–6. musiikkiluokkien vanhempien tukiyhdistys, Nuottiniekat Ry.  

Oulussa musiikkiluokkatoiminta kattaa peruskoulun luokat kolmannesta yhdeksänteen. Oppilaita Oulun kaupungin musiikkiluokilla on yhtäaikaisesti noin 700. Musiikkiluokkalaisilla on mahdollisuus hakeutua Madetojan musiikkilukioon, jolloin järjestelmä muodostaa kymmenvuotisen opetuskokonaisuuden. 

Soitono­piskelu musiik­ki­luokalla

Musiikkiluokkien oppilaille tarjotaan mahdollisuus opiskella jonkin orkesterisoittimen soittoa. 3.luokalla alkavaan soitonopetukseen valittavia instrumentteja ovat mm. huilu, oboe, klarinetti, alttosaksofoni, trumpetti, lyömäsoittimet, viulu, alttoviulu, sello ja kontrabasso. Mahdollisuuksien mukaan myös fagotti, käyrätorvi ja pasuuna.

Oman instrumentin opiskelu

Musiikkiluokkalaisten soitonopetus pyritään järjestämään yksilö- tai pariopetuksena. Soittotuntien kesto on 15 min/oppilas tai 30 min/pari. Poikkeuksena ovat oboe- ja lyömäsoitintunnit, joiden kesto on 30 min/oppilas. Soitonopettajina toimivat kaupungin palkkaamat tuntiopettajat, joilla on musiikkikoulun opettajan tai muu siihen verrattava pätevyys. Huoltajat voivat järjestää soitonopetuksen myös yksityisesti (esim. konservatorio).

Orkesteri ja yhteismusisointi

Oman soitonopiskelun lisäksi oppilaat osallistuvat orkesteriopetukseen. Kolmannella luokalla jousi- ja puhallinryhmiin, muodostaen vähitellen 4.- 6. luokilla sinfoniaorkesterin. Lisäksi musiikinopetuksessa käytetään monipuolisesti koulu- ja bändisoitinkokoonpanoja.