Maapallon pelastushommia – lapset kysyvät, asiantuntijat vastaavat

Oululaista kestävyysosaamista tehtiin jälleen näkyväksi päiväkotien ja kaupungin asiantuntijoiden yhteistyönä. Vaskikankaan ja Korvensuoran päiväkodeilla pohdittiin kevään 2023 aikana, mitä Agenda 2030 -ohjelman kestävän kehityksen tavoitteet oikeastaan tarkoittavat. Agenda 2030 pyrkii rakentamaan kestävää tulevaisuutta maailmanlaajuisesti ja sen vaikutukset kohdistuvat erityisesti lapsiin ja nuoriin, mutta teemat voivat tuntua oudoilta ja vaikeilta. Lasten oivallukset olivat kerrassaan upeita ja johtivat kiperiin kysymyksiin, jotka esitettiin ja kuvattiin päiväkodeilla.
04.12.2023
Agenda 2030 tavoitteet

Eri aihepiirien asiantuntijoita lähestyttiin otsikolla “Tulisitko vastaamaan päiväkotilasten kysymyksiin ihmiskunnan tärkeimmästä asiakirjasta?” Kukaan ei vastannut kieltävästi vaan otti innolla haasteen vastaan ja saapui kameran eteen. Kesän kynnyksellä mm. Oulun kaupunginjohtaja, yleiskaavapäällikkö, kiinteistömanageri, luonnonsuojelun erityisasiantuntija ja hyvinvointivalmentaja pääsivät kertomaan lapsille, miten he omassa työssään toimivat kestävämmän tulevaisuuden eteen. Lopputuloksena syntyi 17 videon sarja, joissa lasten kysymys ja asiantuntijan vastaus on yhdistetty.  

Miksi on kipeyttä? Mitä kaikkea voi tehdä köyhänä? Saako eläimiä kiusata? Miten niitä lapsia voisi auttaa, jotka joutuvat lähtemään sodan takia omasta maastaan pois? Onko Oulun kaupunginjohtajalla yhteistyön tekeminen helppoa? 

Esimerkiksi nämä lasten kysymykset vastauksineen löytyvät nyt Oulun kaupungin Youtube-kanavalta! 

Toivoa ja yhdessä tekemistä! -videoprojektin suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut osana Kestävän tulevaisuuden opinvirta -mallia ja Toivon Agenda -tapahtumaa.

Kestävän tulevaisuuden opinvirran logo

Kestävän tulevaisuuden opinvirta kuljettaa kestävään tietotaitoon ja tulevaisuuteen.

Lue lisää kestävän tulevaisuuden opinvirran sivuilta!