Hyviä asioita voi myös soutaa
Tervasoutu on perinteinen oululainen tapahtuma, jota on soudettu 1984 alkaen. Keväällä 2021 järjestettiin ensimmäinen virtuaalinen kOulujokisoutu, jossa oppilaat soutivat kouluissa kahden vuorokauden ajan soutulaitteilla ja heidän etenemisensä näkyi nettiselaimeen tehdyssä digitaalisessa alustassa. Siitä asti Oulun kouluissa on soudettu leikkimielisesti joka vuosi. Alustaa on käytetty myös muihin lajeihin, kuten kävelyyn ja pyöräilyyn.
Virtuaalinen kOulujokisoutu hankki puuntaimia
Tänäkin vuonna kilpailtiin Oulujoen kuninkuudesta. Kaupungin toimijat järjestivät virtuaalisen kOulujokisoudun 20.–22. toukokuuta. Hauskan kilpailun lisäksi soudettiin ihmisvoimalla energiaa.
Soudetulla matkalla tehtiin taas hyvää. Kaikkien koulujen soudettu matka muutettiin energiaksi ja tuotettu energia taas kasvun ihmeeksi. Tuotetulla energiamäärällä hankitaan puuntaimia, ja istutetaan taimet yhdessä oululaisten lasten ja nuorten kanssa pienentämään hiilijalanjälkeä. Taimet istutetaan myös tänä vuonna Oulun infran organisoimana, ja mukaan pääsee oululaisia lapsia ja nuoria.
Soutukisassa oli kaksi sarjaa, alakoulut ja yhtenäisperuskoulut sekä yläkoulut ja lukiot. Yläkoulujen ja lukioiden sarjan voitti Kiiminkipuiston koulu, joka souti mahtavasti 115,4 kilometriä 8 tunnin aikana. Alakoulujen sarjassa voitto irtosi 86,8 kilometrillä ja yhtenäiskoulujen sarjassa Haukiputaan koulu nykäisi voittoisasti 106,8 kilomeriä.
Kaikki joukkueet soutivat kOulujokisoudussa yhteensä huikeat 1444,3 km, mikä on 376 kappaletta puuntaimia. Tulos on laskettu kaavalla: 1 soudettu metri vastaa 0,00013 kWh ja yksi puuntaimi maksaa kilowateissa 0,5 kWh.