Syyslomaviikolla järjestetään uimakouluja alakoululaisille

01.10.2024

Oulun kaupungin liikuntapalvelut järjestää syyslomalla 2024 uimakouluja alakouluikäisille. Tarjolla on alkeisuimakouluja 6–10-vuotiaille, jatkouimakouluja 7–10-vuotiaille ja tekniikkauimakoulu 8–11-vuotiaille. Uimakoulut pidetään syyslomalla arkipäivisin Oulun uimahallissa Raksilassa. 

Alkeisuimakouluun voi osallistua, kun lapsi osaa liikkua itsenäisesti vedessä, käyttää kasvoja ja korvia veden alla, puhaltaa kuplia veteen sekä kellua ja liukua apuvälineen kanssa. Alkeisuimakoulussa harjoitellaan leikkien ohessa uinnin alkeita. Uimakoulussa on tavoitteena oppia sukeltamaan, kellumaan ja liukumaan sekä uimaan 5 metriä vapaalla uintityylillä.

Jatkouimakouluun voi osallistua, kun alkeisuimakoulun tavoitteet on saavutettu. Jatkouimakoulussa harjoitellaan alkeisuintityylejä. Uimakoulussa on tavoitteena oppia uimaan vähintään 10 metriä vatsallaan ja 10 metriä selällään sekä vahvistaa sukellustaitoja eri sukellusharjoitteiden kautta.

Tekniikkauimakoulussa harjoitellaan vapaa-, selkä- ja rintauinnin tekniikoita, ja sinne voi osallistua, kun jatkouimakoulun tavoitteet on saavutettu. Tekniikkauimakoulussa on tavoitteena oppia uimaan 25 metriä vatsallaan ja 25 metriä selällään.

Uimakouluihin ilmoittaudutaan sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä www.kuntapalvelut.fi/oulu. Uimakoulut maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa.