Ilmakuva Oulusta, kuvituskuva

Oululaiset voivat ehdottaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspalkinnon saajaa

16.09.2024

Oululaiset voivat ehdottaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspalkinnon saajaksi oululaista toimijaa lokakuun loppuun mennessä.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta myöntää tunnustuspalkinnon valtuustokausittain tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisessä ansioituneelle ja konkreettista toimintaa ja kehittämistyötä Oulussa tehneelle paikalliselle toimijalle. Vuonna 2024 tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden tunnustuspalkintoa voivat ehdottaa asukkaat, järjestöt, yhteisöt ja yritykset sekä kaupungin henkilöstö ja luottamushenkilöt. 

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden tunnustuspalkinto jaetaan oululaiselle toimijalle. Palkinnon arvioinnin kriteerinä on, että saajan tulee noudattaa Oulun kaupungin arvojen mukaista toimintaa: rohkeus, reiluus ja vastuullisuus sekä edistää tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslakien mukaista toimintaa Oulussa. Toimijan tulee olla oululainen järjestö, yhteisö, yritys, Oulun kaupungin yksikkö tai toimiala. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta päättää tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden tunnustuspalkinnon saajan marraskuun kokouksessaan. ’

Tunnustuspalkinnon saajaa voi ehdottaa 30.10.2024 saakka: Ehdota tästä