Oulu semifinaaliin Euroopan innovaatiopääkaupunki 2024 -kilpailussa

Oulu on edennyt semifinaaliin 11 muun kaupungin kanssa European Capital of Innovation (iCapital) Awards -kilpailussa. Kilpailussa on kaksi sarjaa, yli 250 000 asukkaan kaupungeille suunnattu Euroopan innovaatiopääkaupunki ja Euroopan nouseva innovatiivinen kaupunki. Oulun kilpailee jälkimmäisessä sarjassa.
28.08.2024

Oulun seudun TKI-menot asukaslukuun nähden ovat Suomen korkeimmat ja Euroopan tasollakin kärkikahinoissa. Viime vuosina Oulussa on satsattu paljon myös uusien yritysten syntymiseen ja startup-aktiviteettien nostoon. Oulun startup-yritysten määrä kolmikertaistui vuodesta 2022 vuoteen 2023.

Oulun kaupungin Innovaatiopääkaupunkihakemuksen pääteemat ovat 

1) Taidot kestävään tulevaisuuteen ja jatkuvaan oppimiseen 

2) Pitkä yhteistyöhistoria ja paikallisen T&K-ekosysteemin jatkuva kehittäminen 

3) Yhteiskehittäminen ja kokeilut: Kaupunki innovaatioiden testausalustana

Kaupungin sitoutuminen nuorten osallistamiseen on esimerkillistä. Oulun oppilaitokset ala-asteelta yliopistoon painottavat STEAM-koulutusta ja digitaalista lukutaitoa, mikä varmistaa sen, että nuoret saavat varhaiskasvatuksesta lähtien eväitä tulevaisuutta varten.

Oulun kaupungilla on pitkät perinteet tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyön tukemisessa alueellaan. Tätä yhteistyötä on vuodesta 2009 lähtien edesauttanut alueen keskeisistä TKI-toimijoista koostuva Oulun innovaatioallianssi. Kaupunki tarjoaa yrityksille erilaisia testiympäristöjä ja yhteistyöalustoja, joissa yritykset pääsevät testaamaan tuotteitaan ja palveluitaan.

Semifinaaliin edenneet kaupungit haastatellaan syyskuun aikana, ja voittaja ja finalistit julkistetaan marraskuun puolivälissä vuoden 2023 innovaatiopääkaupungissa Lissabonissa.

Lue kilpailunjärjestäjän uutinen täältä.

Lisätietoja:

Maria Vuorensola
ohjelmapäällikkö, Oulun innovaatioallianssi
BusinessOulu-liikelaitos, Oulun kaupunki
p.040 7601288
maria.vuorensola@businessoulu.com