Nyt taas aika ideoida - mihin sinä käyttäisit Oulun osallistuvan budjetoinnin 240 000 euroa?
Oulun kaupungin osallistuvassa budjetoinnissa etsitään jälleen ideoita oululaisten hyvinvoinnin ja viihtyvyyden edistämiseen.
Oululaiset voivat ideoida 13.1.–26.1. välisenä aikana, miten kaupunki käyttää 240 000 euroa.
Onko mielessäsi idea?
Mikä piristäisi arkeasi tai lähiympäristöäsi? Millaista toimintaa ja tekemistä sinä kaipaisit Ouluun? Käy antamassa ideasi verkossa Osallistu Oulu -sivustolla ideointiaikana.
"Kannustan kaikkia miettimään, mitä itse kaipaisi Ouluun. Ideoida voi yksin tai yhdessä muiden kanssa, kuten vaikkapa naapuruston tai koululuokan kanssa", vuorovaikutussuunnittelija Anne Kippola-Rinne avaa.
“Ideoinnissa on avuksi, jos käy tutustumassa osallistuvan budjetoinnin ideoiden kriteereihin. On hyvä pitää mielessä, että ideoiden täytyy olla kaupungin toteutettavissa ja kuulua kaupungin vastuulle", Kippola-Rinne jatkaa.
Osallistu Oulu -sivustolla voi myös tutustua kaikkiin annettuihin ideoihin ja niitä voi myös kommentoida. Ideointiajan jälkeen kaupunki vastaa sivustolla kaikkiin tulleisiin ideoihin.
Keväällä äänestetään, mitä kaupunki toteuttaa
Ideoinnin jälkeen kaikki osallistuvan budjetoinnin kriteereihin sopivat ja toteuttamiskelpoiset ideat jatkokehitetään äänestysehdotuksiksi yhdessä kaupungin asiantuntijoiden ja eri toimijoiden kanssa.
“Äänestysehdotuksille luodaan toteutussuunnitelma ja budjetti. Tässä kohtaa ideoita voidaan myös muokata, jotta niistä tulee mahdollisia toteuttaa”, Kippola-Rinne avaa.
Myöhemmin keväällä oululaiset äänestämällä päättävät, mitkä ehdotukset kaupunki toteuttaa. Kaupunki toteuttaa tuloksen perusteella eniten ääniä saaneet äänestysehdotukset, jotka mahtuvat 240 000 euron budjettiin.
Ideoista kaikkien iloksi
Oulun osallistuvaa budjetointia järjestetään Osallistu Oulu-sivustolla viidettä kertaa. Vuosina 2021–2024 oululaiset ovat äänestäneet 66 ehdotusta toteutettavaksi eri puolille kaupunkia. Yhteensä oululaisten ideoita on toteutettu 430 000 eurolla.
Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä lisätä asukkaiden ja kaupungin yhteistä vuoropuhelua. Osallistuva budjetointi rahoitetaan valtion kunnille jakamasta hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen rahasta.