Luokotien, Siirtolantien ja Alppitorinkujan rakentaminen alkaa Alppilassa

18.07.2024

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut käynnistää Luokotien ja Siirtolantien sekä Alppitorinkujan rakennustyöt. Alueelle on noussut uudisrakennuksia, ja uusi kerrostalohanke on lähdössä rakentumaan Luokotien varteen. Tämän vuoksi on tullut tarpeen korjata katualue vastamaan asemakaavan mukaista tilannetta. Valmistelevat työt aloitetaan heinäkuussa viikolla 29 ja varsinainen rakentaminen elokuun alussa. Työt valmistuvat lokakuun loppuun mennessä.

Luokotie peruskorjataan koko pituudeltaan, ja jalkakäytävät rakennetaan molemmin puolin katua. Lisäksi tulee pysäköintitaskuja ja kadun päähän kääntöpaikka. Nykyiset tonttiliittymät säilyvät paikoillaan. Peruskorjaus käsittää ajoradan ja jalkakäytävien rakennekerrosten, päällysteiden, kiveysten, katuviherrakenteiden ja katuvalaistuksen uusimisen. Alueelle rakennetaan myös hulvevesiviemärit. Luokotien peruskorjauksen yhteydessä katualueella saneerataan myös vesihuolto-, sähkö- ja tietoliikenneverkkoja. 

Siirtolantie peruskorjataan välillä Oravitie – Kesätie. Kadulle rakennetaan päällysteet ja kiveykset, lisäksi uusitaan katuviherrakenteet ja valaistus.

Alppitorinkujalle rakennetaan uusi katu, jalankulku- ja pyörätie profilointikerrokseen saakka. Alppitorinkujalle rakennetaan katukuivatuksen hulevesiviemäröinti sekä sähkö- ja tietoliikenneverkkoja.

Liikennehaittoja työmaa-alueen lähellä

Rakennustyö aiheuttaa liikennehaittaa työmaa-alueen läheisyydessä kävely-, pyörä- ja autoliikenteelle. Urakka-alueella on käytössä rakennustyön aikaiset liikennejärjestelyt koko urakka-ajan. Rakennustyön seurauksena alueella ja sen läheisyydessä liikkuu raskaita ajoneuvoja, jotka aiheuttavat liikennehäiriöitä.