Asuntomessut Oulussa 2025: Vuoden päästä alkavat messut tuovat mukanaan elinvoimaa

18.07.2024

Seuraavat Asuntomessut järjestetään Oulussa vuoden päästä kesällä 18.7.–17.8.2025. Messualue rakentuu jopa hitusen edellä suunniteltua aikataulua. Ensi vuonna Oulun poikkeuksellisen vilkas tapahtumakesä tulee houkuttelemaan seudulle runsaasti kotimaanmatkailijoita.

Erityistä Oulun messualueessa on alueen suistoisa sijainti lähellä suuren kaupungin keskustaa. Messualue jakautuu kahteen osaan, jotka jokisuistoon rakentuva uusi kevyenliikenteen silta yhdistää. Messujen pääportti nousee Tuiran puolelle Hartaanselänrantaan ja messujen pientaloalueelle Lehtokylään Hietasaaren puolelle kuljetaan Hartaansillan yli.

Kaupungin valmistautuminen messukesään on monen toimijan yhteinen ponnistus. Mukana on kymmeniä pohjoissuomalaisia toimijoita rakennusliikkeistä matkailu- ja ravintolayrittäjiin.

” Oulun kesä on normaalistikin täynnä tekemistä ja tapahtumia, mutta kesällä 2025 meitä hemmotellaan erityisen paljon. Oulu kiinnostaa silloin varmasti erityksen paljon kotimaanmatkailijoita useammastakin syystä. Asuntomessujen lisäksi Oulussa järjestettävät Kuninkuusravit sekä muut tapahtumaviikonloput tarjoavat vierailijoille – ja tietysti myös oululaisille – valtavasti kiinnostavaa ajanvietettä. Tulossa on todellinen oululaisten tapahtumien superkesä! Kesä 2025 on myös hyvää harjoitusta lähestyvää Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotta 2026 ajatellen.”, iloitsee Oulun messutiimin projektipäällikkö Hanna Mattila.

Asuntomessutapahtuma on pohjoissuomalaisille yrittäjille hyvä tilaisuus kertoa omasta toiminnastaan. Messut kokoavat samaan paikkaan lyhyellä aikavälillä ison määrän asumisesta, remontoinnista ja sisustamisesta kiinnostunutta suomalaista. Yritysten kaupallisista mahdollisuuksista Asuntomessujen messualueella vastaa Suomen Asuntomessut.

Asuntomessutapahtuman mukanaan tuoma näkyvyys ja asiakasvirrat ovat olleet mukana luomassa messupaikkakunnille ja alueen yrityksille myös taloudellista kasvua.

”Oulun saapuvat matkailijat ja messuvieraat ovat tietysti yksi messujen mukanaan tuoma merkittävä asiakasvirta. Kaupungin ja alueen palveluita käyttävät kuitenkin myös niiden kymmenien yritysten työntekijät, jotka asuvat messukuukauden Oulussa ja käyttävät työ- ja vapaapäivien aikana alueen palveluita”, Mattila muistuttaa.