Kuvituskuva, Oulun Päivät

Kaupunkifestivaali Oulun Päivät tarjoaa monipuolista ohjelmaa 6.-8.9.2024

03.09.2024

Kaupunkifestivaali Oulun Päivillä 6.-8.9.2024 on tarjolla paljon ohjelmaa kolmen päivän ajan kaupungin keskustassa ja kaupunginosissa. Tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Oulu kylässä -festivaali järjestetään 6.9. perjantaina Mannerheiminpuistossa. Tapahtumassa voi tutustua yli 50 palveluitaan esittelevään toimijaan Oulun alueelta. Festivaalin ohjelmalavoilla nähdään oululaista osaamista ja moninaista kulttuuria. Tapahtuma on avoinna klo 13-18 ja se on maksuton ja avoin kaikille.

Oulun Päivien tapahtumaviikonlopun lauantai on perinteisesti Oulun Päivä. Oulun Päivänä, lauantaina 7.9. suositellaan kaupungissa liputusta. Oulun kaupunki liputtaa Oulun Päivän kunniaksi valituissa kohteissa.

Oulun Päivänä perinteiseen ohjelmaan kuuluu Rumputukset ja julistukset 7.9. kello 12 kaupungintalon portailla. Oulun Päivien puheen pitää Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Husso.

Oulun Päivien aikaan muistetaan perinteen mukaisesti myös Oulun nuorinta ja vanhinta asukasta. Muistamiset tehdään sunnuntaina 8.9.

Ohjelmanumeroita on yhteensä yli sata. Ohjelmassa mm. Makuseikkailu, Puistoelokuvapiknik Hiukkavaaratalolla, Tervatöpinät, Raksila 100 -juhlavuoden tapahtumat, Uleå Block Party Valveen ympäristössä, Rullaluisteludisco Rajakylässä, Oulurastien "kulttuurirata" (rastit ovat patsaita/muistomerkkejä/taideteoksia), Kolmiotalo 100 vuotta -luento, Vesalan Venetsialaiset Ylikiimingissä, Jääli-Koiteli -vaellus ja niin edelleen. 

 

Lisätietoa ja koko Oulun Päivien ohjelma on nähtävissä: Ohjelma | Oulun Päivät | Oulun kaupunki (ouka.fi). Oulun Päivien ohjelmasivuilla on nyt myös hakukone, jolla voi etsiä itseä kiinnostavia tapahtumia. 

Oulun Päivien odotetaan jälleen houkuttavan runsaasti kävijöitä. Oulun Päiviä on vietetty vuodesta 1962 alkaen. 

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.