Tunne- ja turvataitokasvatus

tunne- ja turvataitokasvatuksen logo

Tunne- ja turvataitokasvatuksen tavoitteena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja vahvistaa heitä suojaavia tekijöitä. Sen avulla pyritään ennaltaehkäisemään lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa kiusaamista, häirintää ja väkivaltaa kaikissa toimintaympäristöissä.

Tältä sivustolta löydät lisätietoa tunne- ja turvataitokasvatuksesta sekä materiaaleja opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille ja huoltajille.

Lisätietoa tunne- ja turvataitokasvatuksesta

Tunne- ja turvataitokasvatuksen tavoitteet

Kunniamaininnat

Oulun tunne- ja turvataitokasvatuksen malli voitti kansallisen rikoksentorjuntakilpailun vuonna 2021. Voiton myötä Oulun malli edusti Suomea Euroopan rikoksentorjuntakilpailussa, ja se arvioitiin toiseksi parhaaksi toimintamalliksi 19 Euroopan unionin maan joukosta. Teemana oli alaikäisiin kohdistuvan kiusaamisen ja väkivallan ehkäiseminen.

Lue lisää vuoden 2021 Suomen rikoksentorjuntakilpailusta.

Lue lisää Oullun tunne- ja turvataitokasvatuksen mallista Euroopan rikoksentorjuntakilpailussa vuonna 2021.

 

Tunne- ja turvataitokasvatuksen Oulun malli valittiin Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) kiusaamisen vastaisten menetelmien arviointiin vuonna 2021. Voit lukea arviointiin valituista menetelmistä Karvin julkaisusta Kiusaamisen vastaisten menetelmien arviointi – Seitsemän arviointiin valitun menetelmän käytettävyys, juurrutettavuus ja tuloksellisuus.

 

Digiarjen suositukset perheille ja ammattilaisille palkittiin yhtenä vuoden kehittämistekona Tärkeissä töissä -gaalassa vuonna 2023. Lue Digiarjen suosituksista Tekojen tori -alustalta.

Digiarjen suositukset valittiin vuoden 2024 Cygnaeus-palkintokilpailun finaaliin ja huomioitiin siinä kunniamaininnalla.

Lisätietoja