Oppimisen tuki
Oppilaiden tukeminen perustuu opetussuunnitelman mukaiseen kolmiportaisen tuen malliin. Koulussamme opiskelee oppilaita yleisen, tehostetun ja erityisen tuen piirissä. Tukitoimet suunnitellaan aina yksilöllisesti ja yhteistyössä oppilaan huoltajien kanssa.
Kouluterveydenhuolto
Kouluterveydenhoitaja tapaa oppilaan vuosittain.
Laajempi terveystarkastus toteutetaan 1:llä ja 5: llä (sekä 8:lla ) luokalla. Oppilaan huoltaja kutsutaan mukaan laajaan terveystarkastukseen. Lääkärintarkastukset kuuluvat laajaan terveystarkastukseen. Terveydenhoitajan tarkastuksen yhteydessä sovitaan koululääkärin tapaamisesta.
Kun koulua on käyty jonkin aikaa, pyydetään opettajalta palaute oppilaan koulunkäyntiin liittyvistä näkökulmista. Opettajan palautteesta pyydetään huoltajalta lupa.
Sairaanhoitoon liittyvät asiat hoidetaan hyvinvointikeskuksessa/terveyskeskuksessa.
Mikäli lapsellanne on jokin jatkuva lääkitys, sairaus tai varautumista vaativa allergia, joka on hyvä huomioida koulussa, ilmoittakaa siitä lapsen opettajalle. Koulussa tehdään suunnitelma lapsen lääkehoidon toteuttamiseksi.
Erityisruokavaliosta tehdään ilmoitus Wilmaan lapsen esitietolomakkeelle.
Lapsen sairastuessa ilmoittakaa opettajalle lapsen poissaolosta. Kouluterveyden- hoitajaan voi ottaa yhteyttä tarvittaessa selvitystä työnantajalle sairaan lapsen hoitamista tai hoidon järjestämistä varten. Tilapäisen hoitovapaan myöntämisen ehdot on hyvä tarkistaa omalta työnantajalta ja työehtosopimuksesta.
Koulutapaturmissa ensiavun antaa kouluterveydenhoitaja, opettaja tai joku muu koulun henkilökuntaan kuuluva. Oppilaan jatkohoito tapahtuu tarvittaessa terveyskeskuksessa tai OYS:n yhteispäivystyksessä. Vanhempiin otetaan yhteyttä mahdollisimman pian. Tämän vuoksi on tärkeää, että kouluterveydenhuollossa on ajan tasalla olevat huoltajien yhteystiedot.
Koululaiset on vakuutettu koulumatkalla ja koulussa sattuvien tapaturmien varalta. Tapaturman sattuessa varmistakaa, että koulussa on tehty tapaturmailmoitus vakuutusyhtiölle. Vapaa-ajan tapaturmien ja sairastuneen lapsen hoidon järjestäminen on ensisijaisesti vanhempien vastuulla.
Kouluterveydenhoitaja kuuluu koulun opiskeluhuoltohenkilöstöön.
Kodin, koulun ja kouluterveydenhuollon yhteistyö on tärkeää koululaisen hyvinvoinnin tukemisessa. Toivomme, että kouluterveydenhuollosta muodostuu perheellenne paikka, johon on helppo ottaa yhteyttä.
Kouluterveydenhoitaja Mari Siljanderin tavoittaa omalta koululta
ti-ke klo 8.00-15.45 sekä Wilma-viestillä.
Puh. 040-5787216 (puhelinpäivystys klo 11.30-12.00, vastaanottopäivystys klo 12.00-12.30)
Opiskeluhuolto
Opiskeluhuolto on osa koulun opetus- ja kasvatustoimintaa. Sen avulla edistetään oppilaiden tasapainoista kasvua ja kehitystä sekä koko kouluyhteisön hyvinvointia ja viihtyvyyttä. Opiskeluhuolto on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää, mutta myös oppimisvaikeuksien ja muiden ongelmien varhaista tunnistamista ja niihin puuttumista. Koulussamme toimii opiskeluhuoltoryhmä, joka on säännöllisesti kokoontuva moniammatillinen tiimi.
Opiskeluhuoltoryhmä kokoontuu viikottain. Ryhmässä voi olla mukana koululääkäri, kouluterveydenhoitaja, erityisopettaja, rehtori, koulupsykologi, koulukuraattori ja luokanopettaja sekä kutsuttaessa sosiaalityöntekijä. Osallistujat sovitaan kokouskohtaisesti. Lapsen huoltajat kutsutaan kokoukseen.
Koulupsykologi ja koulukuraattori
Teuvo Pakkalan koululla ei ole tällä koulupsykologia. Oppilashuoltoasioissa yhteyttä voi ottaa koulukuraattori Reeta Laitiseen.
Koulullamme toimii koulukuraattori.
Koulupsykologi edustaa psykologista asiantuntemusta ja koulukuraattori sosiaalityön asiantuntemusta koulun opiskeluhuoltotyössä.
Koulukuraattorin ja koulupsykologin työn tavoitteena on edistää oppilaiden hyvinvointia ja kehitystä sekä turvata koulunkäynnin sujuvaa etenemistä. Vanhemmat voivat ottaa heihin yhteyttä lapsen tai nuoren kasvuun, kehitykseen, oppimiseen ja yleensä koulunkäyntiin liittyvissä kysymyksissä.
Yhteystiedot:
Koulukuraattori Reeta Laitinen puh: 040-6577809, sähköposti: reeta.laitinen(at)pohde.fi
Oppimisen yleinen, tehostettu ja erityinen tuki
Oppilaiden tukeminen perustuu opetussuunnitelman mukaiseen kolmiportaisen tuen malliin. Koulussamme opiskelee oppilaita yleisen, tehostetun ja erityisen tuen piirissä. Tukitoimet suunnitellaan aina yksilöllisesti ja yhteistyössä oppilaan huoltajien kanssa.
Lisää tietoa löytyy perusopetuksen nettisivuilta.
Yleisen ja tehostetun tuen muotoja ovat muun muassa
- tukiopetus
- osa-aikainen erityisopetus
- läksyparkki
- opetuksen eriyttäminen
- erityiset opetusjärjestelyt
- oppilaiden joustavat ryhmittelyt (esimerkiksi oppimisvalmiuksien tai oppimistyylien mukaan)
- koulunkäyntiavustaja/kouluavustaja
- kodin ja koulun yhteistyö
- oppilashuoltopalvelut
- koulun ulkopuoliset tukitoimet
Erityisen tuen muotona voi olla jonkin oppiaineen yksilöllistäminen. Tällöin oppilaan opetus ko. oppiaineessa suunnitellaan yksilöllisesti hänen edellytyksiään vastaavaksi ja arvioidaan näiden tavoitteiden mukaan.
Erityisopettaja Virpi Kylli p. 044-7039586