Oppimisen tuki
Alkuun voi laittaa lyhyen yleisen tekstin oppimisen tuesta koulussamme. Tällä sivulla kerrotaan, miten koulussamme on saatavilla alla olevia palveluja ja annetaan kuhunkin palveluun liittyvät yhteystiedot. Eri palvelut on kätevää esitellä haitareiden avulla. Tarvittaessa haitareita voi tehdä lisääkin.
Kouluterveydenhuolto
Kouluterveydenhuollon tehtävänä on yhdessä huoltajien ja koulun henkilöstön kanssa tukea oppilaan terveellisten elämäntapojen kehittymistä.
Kouluterveydenhoitajan tarkastus on vuosittain. Laaja terveystarkastus on 1. -ja 5. luokalla. Siihen kuuluu terveydenhoitajan ja lääkärin tarkastukset erillisinä käynteinä. Oppilaan huoltajat kutsutaan mukaan laajaan terveystarkastukseen. Tällöin tarkastuksessa voidaan keskustella mahdollisista perheen tarvitsemista tukitoimista. Myös muihin kuin laajoihin tarkastuksiin on vanhemmilla mahdollisuus osallistua. Terveydenhoitajaan voitte olla yhteydessä ajan sopimiseksi. Opettajan palaute oppilaan koulunkäynnistä on osa laajaa terveystarkastusta.
Lapsen sairastuessa ilmoittakaa opettajalle lapsen poissaolosta. Kouluterveydenhoitajaan voitte olla yhteydessä puhelimitse mikäli tarvitsette hoitolomatodistuksen työnantajalle alle 12-vuotiaan lapsen hoitamista tai hoidon järjestämistä varten. Huomioithan, että todistusta ei voi kirjoittaa takautuvasti. Tarvitessanne lääkärinaikaa sairaustapauksissa, voitte käydä omalla terveysasemalla.
Mikäli lapsellanne on jokin jatkuva lääkitys tai sairaus, joka tulee huomioida koulussa, ilmoittakaa siitä lapsen opettajalle. Kodin ja koulun yhteistyönä tehdään oppilaalle lääkehoitosuunnitelma, jossa sovitaan hoidon toteuttamisesta koulupäivän aikana.
Koulutapaturman sattuessa opettaja tai tilanteessa ensimmäisenä paikalla oleva joku muu koulun henkilökuntaan kuuluva aikuinen antaa ensiavun. Tarvittaessa lapsi lähetetään terveydenhoitajan vastaanotolle tai terveysasemalle. Huoltajiin otetaan yhteyttä mahdollisimman pian. Tämän vuoksi on tärkeää, että kouluterveydenhuollossa on ajan tasalla olevat huoltajien yhteystiedot.
Koululaiset on vakuutettu koulumatkalla ja koulussa sattuvien tapaturmien varalta. Koulumatkoilla tai koulussa tapahtuneista tapaturmista laaditaan tapaturmailmoitus koulusihteerin kautta. Vapaa-ajan tapaturmien ja sairastuneen lapsen hoidon järjestäminen on vanhempien vastuulla.
Kouluterveydenhoitajat
Oulunlahti: Sara Koskelo 040 634 5217
Sarasuo: Arja Anttila 044 703 4586, Terveydenhoitaja on Sarasuolla parillisten viikkojen torstaina. Puhelintunti klo 12-13.
Terveydenhoitajalle voi lähettää myös Wilma-viestejä.
Oppilaanohjaus
Oppilaan opintojen ohjauksesta huolehtivat kaikki opettajat yhteistyössä koko perusopetuksen ajan. Oppilaanohjauksella tuetaan oppilaan persoonallista kasvua ja kehitystä siten, että oppilaan opiskeluvalmiudet ja sosiaaliset taidot kehittyvät ja elämänhallintataidot lisääntyvät.
Opiskeluhuolto
Oppilashuoltoryhmä
Oppilashuoltotyöryhmän tehtävänä on tukea oppilasta ja hänen perhettään, puuttua nopeasti oppilaan ongelmiin, sopia oppilashuollollisista toimenpiteistä ja tarvittavista tukitoimista. Koululla toimii yleisen hyvinvoinnin ryhmä, johon kuuluvat koulukuraattori, koulupsykologi, kouluterveydenhoitaja, rehtori ja erityisopettajat. Yksittäisen oppilaan ongelmatilanteissa mietitään aina huoltajan kanssa, ketkä ovat ne oppilashuollon henkilöt, jotka muodostavat asiantuntijaverkoston ko. asian tiimoilta. Myös huoltajat saavat aina kutsun heidän lapsensa asioita käsittelevän oppilashuoltoryhmän palaveriin. Oppilaan asioista keskustellaan aina ensisijaisesti huoltajien kanssa.
Koulukuraattori
Koulukuraattori on koulun sosiaalityöntekijä. Hän tukee osaltaan oppilaiden hyvinvointia ja oppivelvollisuuden suorittamista. Koulukuraattoriin voi ottaa yhteyttä, kun oppilas kokee tarvitsevansa tukea koulunkäyntiin tai muihin omaan elämäänsä liittyviin asioihin. Myös vanhemmat voivat ottaa yhteyttä kuraattoriin. Tarvittaessa koulukuraattori tekee yhteistyötä muiden sosiaali-ja terveystoimen asiantuntijoiden kanssa
Koulupsykologi
Koulupsykologi vastaa psykologisesta asiantuntemuksesta koulussa. Koulupsykologin työn tavoitteena on edistää oppilaiden hyvinvointia yhdessä huoltajien ja kouluhenkilöstön kanssa. Koulullamme on käytössään konsultoivan psykologin palvelut. Huoltaja voi tarvittaessa ottaa yhteyttä koulupsykologiin lapsensa kasvuun, kehitykseen ja koulunkäyntiin liittyvissä kysymyksissä koulun henkilökunnan kautta.
Oppimisen yleinen, tehostettu ja erityinen tuki
Tässä kerrotaan koulumme tuen muodoista ja annetaan yhteystiedot.