Jousiorkesterit

Jousiorkesterin sellosektio.

Poco a Poco

Poco a Poco -ryhmiin osallistutaan siinä vaiheessa kun nuotinluku- ja soittotaito ovat riittävät yhteismusisoinnille.

Alttoviuluryhmään pääsee opettajan suosituksesta. Oppilaat ovat n. 7 - 10-vuotiaita. Yhteissoitto aloitetaan yksiäänisesti ja edetään kaanonien kautta moniäänisyyteen. Tavoitellaan yhteistä pulssia, puhtautta ja soittotapaa. Ryhmässä on mukava opiskella myös MuHa-asioita, tai vaikka improvisoida. Ja mikä tärkeintä, ryhmästä saa kavereita soittoharrastukseen!

Selloryhmän toimintaa ohjaa iloinen ja mukava ilmapiiri, jossa esim. välillä harjoitellaan tremoloa jousenpiilotusleikin avulla, improvisoidaan sekä aktiivisesti osallistutaan tunnin kulkuun.

Viuluryhmässä yhteissoitto aloitetaan yksiäänisellä unisono-soittamisella, josta edetään vuoden mittaan kaksi- tai kolmiääniseen soittoon. Opitaan soittamaan ryhmänä yhdessä toisia kuunnellen ja seuraten. Viulut ja sellot soittavat syyslukukauden omissa ryhmissään. Kevätlukukaudella yhdistymme viulu-selloryhmäksi. Poco a Pocossa soitamme rennosti yhdessä opetellen.

Poco a Pocosta edetään Con Moto -orkesteriin.

Con Moto

Con Moto -orkesteri on ensimmäinen isompi kokoonpano jousisoittajille, jossa on viulut, alttoviulut, sellot ja kontrabassot mukana.Yhdessäsoittaminen, uudet kappaleet, esiintymiset ja tutustuminen toisiin, tässä muutamia oppilaiden kommentteja orkesterin parhaista puolista. Con Moton ideana on osallistuva oppiminen eli oppilaat pääsevät vaikuttamaan orkesterityöskentelyyn ja toimintatapoihin, mm. niin että pääsevät välillä itse johtamaan sekä oppivat analysoimaan soittoaan ja ilmaisemaan mielipiteitään.

Uuden opetussuunnitelman mukaisesti teemme myös mm. improvisointiharjoitteita. Kaiken tämän tarkoituksena on luoda positiivinen ja innostava oppimisilmapiiri.

Con Moton toimintaan kuuluu viikottainen 75 minuutin harjoitus, esiintymisiä vähintään kaksi kertaa lukuvuodessa sekä mahdollisuuksien mukaan viikonloppuleirejä. Lisäksi orkesterisoiton opiskeluun kuuluu yhteiset konserttikäynnit Oulu Sinfonian konserteissa. 

Da Capo

Da Capossa soittajat ovat iältään 10 - 16-vuotiaita ja orkesteri on noin 30 soittajan suuruinen. Tähänkin jousiorkesteriin siirrytään opettajan suosituksesta. Kappaleet ovat Con Motoa haastavampia, pääosin 4 - 5 äänisiä, ja stemmat itsenäisempiä. harjoitus sisältää sekä stemmiksiä, että tutti-treenejä. Orkesterissa pyritään vakiinnuttamaan yhteissoittovalmiuksia, unohtamatta musiikin tekemisen iloa, joka on tärkeintä. Tutustutaan avoimin mielin monentyyliseen musiikkiin. Esiinnytään mahdollisuuksien mukaan myös konservatorion seinien ulkopuolella.

Okko

Oulun Konservatorion Kamariorkesterissa eli OKKOssa soittavat noin 13-18 -vuotiaat Oulun konservatorion jousisoitinopiskelijat. Joskus kokoonpano laajenee puhaltajien ja lyömäsoittajien avulla laajemmaksi sinfoniettaksi. Orkesterin tavoitteena on tarjota nuorille jousisoitinopiskelijoille kokemuksia orkesterisoiton perusteista. Samalla laajennetaan musiikillista maailmankuvaa ja toimintaympäristöä. Orkesterin sosiaalinen ulottuvuus on myös tärkeää.

Okkossa soittaminen antaa mahdollisuuden soittotaidon soveltamiseen ja uusia taitoja oman soittimen hallintaan. Samalla tutuksi tulevat erityisesti jousisoitinmusiikin karakterit, eri tyylisuunnat ja aikakaudet, säveltäjät ja heidän musiikkinsa sekä kansallinen kulttuurinsa.

Festivo

Sinfoniaorkesteri Festivo toimii periodiluonteisesti. 

Tarkemmat tiedot, harjoitusajat sekä yhteystiedot löydät OPINTO-OPPAASTA.