OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Kirjaston uutisia

< Takaisin

Pelasta planeetta, osallistu lukupiiriin, tapaa kirjailijoita, kuuntele lukumummojen ja -vaarien tarinoita – Lukuviikkoa 5.-11.4.2021 juhlitaan ympäri Suomen

Vuosittaista valtakunnallista lukutaidon teemaviikkoa vietetään 5.-11.4. Lukuviikkoa on juhlittu jo yli 40 vuotta ja tänä vuonna Lukuviikon teemana on Lukutaito on kansalaistaito.

Oulussa keskitytään tänä vuonna imaisemaan koululaiset tarinoiden maailmaan. Kirjastojen henkilökunta vinkkaa luettavaa eskareista yläkouluikäisiin, koronatilanteen vuoksi etäyhteyksin. Koululaisille on luvassa Lukuhöperö-vinkkausta, matkalippuja tarinoiden maailmaan, lukumatkoja seikkailuun ja salaisuuksien saarelle. Kaikille avointa, nuorille suunnattua Pelastetaan planeetta! – ympäristöteemaista vinkkausta pääset seuraamaan Oulun kaupunginkirjaston YouTube-kanavalla torstaina 8.4. klo 13-13.30. Tuotamme kaikista vinkkauksista tekstitetyt tallenteet myöhemmin kaikkien katsottaviksi kirjaston YouTube-kanavalle.

 

Jokaisella on oikeus lukea

Useampi kuin joka 10. suomalainen tarvitsee selkokieltä. Selkokeskus on koostanut kirjavinkkilistan aikuisten selkokirjoista. Kaipaatko huumoria, kiinnostaako historia, haluatko uppoutua rakkaustarinoihin? Tutustu Selkokeskuksen vinkkeihin tästä linkistä.

LanttuLit julkaistaan Lukuviikolla! Joukko lasten- ja nuortenkirjailijoita on ryhtynyt tubettamaan ja julkaisemaan yhteistä blogia lapsille ja nuorille. Videoilla kirjailijat esittelevät omia teoksiaan, kertovat elämästään kirjailijoina sekä vastaavat nuorten kysymyksiin.

Etätapahtumia tarjolla runsaasti

Lukuviikko levittäytyy ympäri Suomen ja etänä järjestettäviin tapahtumiin voit sujuvasti osallistua omalta kotisohvaltasi. Hyppää mukaan Lukufiiliksen järjestämään avoimeen lukupiiriin 11.4. klo 15 keskustelemaan videomuotoisesti Mikko Toiviaisen teoksesta Pimeä peili ja muita urbaaneja kauhutarinoita. Tapaa kirjallisuuden tekijöitä virtuaalivierailuilla: Elina Hirvonen Porvoon kirjasto, ti 6.4. klo 18, Riina Katajavuori Lahden kirjasto, ke 7.4. klo 18 ja Katja Kärki Rovaniemen kirjasto, to 8.4. klo 18. Lukumummojen ja -vaarien suosittuja lukutuokioita esitetään joka arkipäivä 6.-9.4. klo 9. Mukaan lukutuokioihin pääsee tästä linkistä.

Lisätiedot edellisistä, osallistumis- ja ilmoittautumisohjeet ja lisää tapahtumavinkkejä löydät Lukuviikon sivuilta. Tule mukaan!

Jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Instagram Kirjastogram Twitter YouTube