Etäkonttori henkilöstölle

Oulun kaupungin työntekijöiden käytössä on uusittu Etäkonttori, joka mahdollistaa selainkäyttöisten palveluiden kuten Akkuna-intranetin ja selainsähköpostin helpon ja turvallisen etäkäytön julkisesta internetistä, esimerkiksi omalta kotikoneelta.

Etäkonttorin sovellusten käyttö edellyttää henkilökohtaista oulunkaupunki-toimialueen käyttäjätunnusta sekä pääsyoikeutta.

Omalta työkoneeltasi et tarvitse Etäkonttoria, vaan pääset työkoneellasi suoraan sovelluksiin myös muualta kuin työpisteeltäsi.

Etäkonttoria käytetään www-selaimen avulla eikä sen käyttö vaadi erillisen asiakasohjelmiston asennusta.

Napauta sovelluskohtaista linkkiä ja kirjaudu henkilökohtaisella toimialueen käyttäjätunnuksella ja salasanalla

Sovelluslinkit avautuvat uuteen ikkunaan / välilehteen.

Suosituimmat sovellukset

Etäkonttorin sovellusten käyttö edellyttää henkilökohtaista oulunkaupunki-toimialueen käyttäjätunnusta sekä pääsyoikeutta.

Käyttöoikeuden voit tilata lähettämällä palvelupyynnön Oulun Digille. Kerro tilauksessa mitä sovelluksia haluat Etäkonttorin kautta käyttää.

Joidenkin sovellusten käyttö voi edellyttää selainlaajennusten (esimerkiksi Personec ESS vaatii Javan) asentamista päätelaitteeseen.

Sovellus voi vaatia kirjautumista muulla kuin oulunkaupunki-toimialueen tunnuksella.

Ohjeita Oulun kaupungin Office 365 -palveluiden käyttöön

Outlook ja vahva tunnistautuminen Android-laitteelle (pdf)

Ohje Outlook-sähköpostisovelluksen asentamiseen ja vahvan tunnistautumisen käyttöönottoon niille käyttäjille, joiden puhelimessa on Android-käyttöjärjestelmä.

Outlook ja vahva tunnistautuminen iPhonelle (pdf)

Ohje Outlook-sähköpostisovelluksen asentamiseen ja vahvan tunnistautumisen käyttöönottoon niille käyttäjille, joilla on iPhone. Samoja ohjeita voivat soveltaa iPadin käyttäjät.

Vahva tunnistautuminen Office 365 -palveluihin (pdf) 

Vahvan tunnistautumisen ja suojauksen lisätarkistuksen (MFA) käyttöönotto ja asetusten muokkaaminen.

Token – vahva tunnistautuminen Office 365 -palveluihin token-laitteella (pdf)

Ohjeet niille, jotka käyttävät vahvaan tunnistautumiseen ns. token-laitetta. Ei koske käyttäjiä, jotka tunnistautuvat puhelimella.

Etäkonttori tukee liikkuvaa työtä, tiedon saavutettavuutta ja etätyötä ja siten luo mahdollisuuksia työn tehostamiselle ja työntekijöiden tasavertaiselle tiedon saannille.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/etakonttori