Varhaiskasvatuksen eVaka palkittiin Open World Hero 2024 -tunnustuksella

10.10.2024

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS ry on myöntänyt vuoden 2024 Open World Hero -tunnustuksen varhaiskasvatuksen eVaka-projektille. 

eVaka on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva varhaiskasvatuksen asiakastieto- ja toiminnanohjausjärjestelmä, jota kehitetään yhteistyössä Espoon, Tampereen, Oulun ja Turun kaupunkien kanssa. Perusteluissa eVakaa luonnehditaan ainutlaatuiseksi avoimen lähdekoodin projektiksi kuntien tietojärjestelmäkentällä sekä se on erinomainen esimerkki menestyksekkäästä kuntien yhteiskehittämisestä. eVakassa yhdistyvät niin kuntien välinen yhteistyö kuin yhteisten intressien edistäminen, sekä avoimuus ja läpinäkyvyys.

Oulun kaupungissa eVaka otettiin käyttöön lokakuussa 2022.

eVaka-projekti on osoittanut avoimen lähdekoodin vahvuudet julkisella sektorilla ja onnistunut luomaan jatkuvuuden perinteisen hanketoiminnan rinnalle. Lisäksi eVakan ekosysteemi on laajentunut nopeasti, ja käyttäjäorganisaatioiden määrä kasvaa koko ajan.

“eVaka on ollut kuntien yhteistyön, avoimuuden ja toiminnan tarpeista lähtevän tietojärjestelmien kehittämisen menestystarina. Saatu palkinto on hieno tunnustus ainutlaatuiselle työlle. eVaka saavuttaa tärkeimmät palkintonsa päivittäin varhaiskasvatuksen arjessa tyytyväisinä vanhempina ja varhaiskasvatuksen työntekijöinä sekä varhaiskasvatuksessa viihtyvinä lapsina. Kiitos teille kaikille, jotka olette olleet mukana tässä hankkeessa – ilman teidän panostanne tämä ei olisi ollut mahdollista”, tunnustuksen perusteluissa kiitellään.

Palkinto luovutettiin 8. lokakuuta Tampereella järjestettävän vuosittaisen, kansainvälisen Mindtrek-teknologiakonferenssin yhteydessä. Paikalla tilaisuudessa kiitospuheen pitivät yhteisesti eVaka-projektin 4pack-kaupunkien puolesta Espoon kaupungin digikehittämispäällikkö Harri Luttinen sekä Tampereen kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Elli Rasimus. 
 

Open World Hero on COSS ry:n jakama tunnustus, jonka tavoitteena on edistää tietojärjestelmien avoimuutta. Vuosittain jaettava palkinto myönnetään merkittävää työtä tämän tavoitteen eteen Suomessa tehneelle henkilölle tai organisaatiolle.