Valkean Nurkan Gallerian näyttelyssä reaalimaailma ja fiktiiviset unet kohtaavat 3.-21.9.

29.08.2024

Reali ja Fiktio -taidenäyttely on esillä kauppakeskus Valkeassa sijaitsevassa Nurkan Galleriassa 3.9.–21.9.2024. Nurkan Galleria on avoinna Nurkan nuorisotilan aukioloaikoina ma–to klo 15–20 ja pe–la klo 15–21. Näyttelyn avajaisia vietetään Nurkan Galleriassa tiistaina 3.9. klo 18–19.

Nuorten taiteilijoiden Reali ja Fiktio -taidenäyttely kauppakeskus Valkean nuorisotilassa osoittaa, kuinka reaalimaailma on syntyperä kaikelle fiktiiviselle.

Taidenäyttelyssä ovat mukana taiteilijat Jarno Kinnunen, Routa Salmi, Janni Kuula ja Matleena Piiroinen. Heidän teoksensa ovat hyvin moninaisia: muun muassa nostalgisia valokuvia, improvisoitua abstraktia taidetta sekä kangastauluja fiktiivimaailmoista.

Nurkan galleria on nuorille maksuton näyttelytila Nurkan nuorisotilassa keskellä Valkean kauppakeskusta. Galleriaa ylläpitää kulttuuritalo Valve yhteistyössä Byströmin ohjaamon ja B-Art -nuorten kanssa. 

Näyttelyssä nähdään abstraktia ja esittävää taidetta

Jarno Kinnusen valokuvissa teemana on yleensä luonto, eläimet sekä arkkitehtuuri ja ne tulevat hyvin esille tässäkin näyttelyssä.
“Kuvaan pääsääntöisesti pelkästään noin 50 vuotta vanhoilla M42-objektiiveilla, joiden avulla kuvista saadaan mukavan pehmeitä ja nostalgisen näköisiä”, Kinnunen kertoo.

Routa Salmen akryylimaalaukset esittelevät Salmen digitaalitaiteen sivussa tekemiä akryylimaalauksia. Ne ikuistavat Salmen omia suosikkikohtauksia hänen tekemästään Jellyfer-sarjakuvasta.
“Minulle tärkeintä taiteessani on se, että saan toteuttaa omia ideoitani käyttäen omia hahmojani ja heille suunnittelemia maailmojani, ja se että saan piirtää sarjakuvia ja animaatioita omalla hullunkurisella tyylilläni”, Salmi kertoo.

Janni Kuulan taide ja maalaukset pohjautuvat puhtaasti improvisaatioon ja abstraktiin tyylisuuntaan.
“En ikinä tiedä miten aloitan tai mitä on tulossa, mutta tiedän kun on valmista. Välillä työni vievät 15 minuuttia, välillä 200 tuntia.”

Mateena Piiroiselle luonto ja eläimet ovat olleet aina tärkeä asia, mikä heijastuu myös hänen tekemässään taiteessa. Teoksissa on eläinteema, mutta niissä näkyy myös leikittely väreillä ja muodoilla.
“Maalaukseni ovat jotain tämän maailman ja mielikuvitusmaailman väliltä, koska välillä oikea maailma on vaan liian tylsää.”