Turvetuotannosta kohti kestävää jatkokäyttöä - Oulun kaupungin ratkaisuja alueiden maankäyttöön - yleisötilaisuus

04.09.2024
Kuvia entisistä turvetuotantoalueista sisältäen turvesarkoja, kosteikkoa yms.

Oulun Kaupungin omistuksessa on entisiä turvetuotantoalueita, joille suunnitellaan uutta jatkokäyttöä. Suunnittelussa painotetaan ilmasto- ja vesistövaikutusten huomioimista sekä luonnon monimuotoisuuden parantamista.

Aiheeseen liittyen järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus 19.9.2024 klo 17.30-19.30 Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksen Telluksen stagella. Erkki Koiso-Kanttilankadulla Yliopisto-bussipysäkin luona sijaitsee pääovi 2T, josta pääsee suoraa käytävää pitkin Telluksen stagelle.

Tilaisuudessa esitellään Oulun kaupungin tavoitteita ja ratkaisuja entisten turvetuotantoalueiden kestävästä jatkokäytöstä sekä kuullaan tutkimuksista, jotka kohdentuvat ennallistamisen ympäristövaikutuksiin ilmaston ja vesistöjen osalta. Tapion asiantuntijat esittelevät konkreettisia suunnitelmia Sanginjoen valuma-alueen Turve-, Miehon- ja Haarasuolle sekä Iijoen valuma-alueen Ahvensuolle. Tilaisuuden alustusten jälkeen on aikaa keskustelulle. 

Tilaisuus on suunnattu kaupungin asukkaille, alueiden virkistyskäyttäjille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoja projektipäällikkö Mervi Uusimäki, etunimi.sukunimi@ouka.fi

Tule mukaan kuulemaan, pohtimaan ja vaikuttamaan Oulun kaupungin omistamien entisten turvetuotantoalueiden uuteen kestävään käyttöön.

Logot