Talot kertovat. Kuvassa vanha puurakennus

Talot kertovat -luentosarjassa esittelyvuorossa Tuiran puukoulu

27.09.2024

Oululaisten rakennusten rakennushistoriaa esittelevä Talot kertovat -luentosarja jatkuu 1.10.2024 Tuiran puukoulun esittelyllä. Tilaisuus pidetään Merikosken koulun tiloissa (Itäkangastie 9) kello 18. Tuiran monitoimitalon rakennustyömaan vuoksi esittelyä ei ole mahdollista pitää puukoulun tiloissa.

Tuiran puukoulu on vuonna 1900 valmistunut rakennus, joka sijaitsee Koskitien varrella. Se nousi aikanaan Tuiraan Skööderin tilan laitamille, ja koulun suunnittelusta vastasi silloinen Oulun kaupungin rakennusmestari Jacob W. Lillqvist. 120 vuotta vanha rakennus on koko elinkaarensa ajan toiminut kouluna. Rakennuksen pitkää historiaa esittelee arkkitehti Veli-Pekka Huhmo.

Talvikaudella 2024–2025 Talot kertovat -luentoja pidetään joka kuukausi. Osana peruskoulujen 50-vuotisjuhlavuoden viettoa aiheena ovat oululaiset koulut ja niiden arkkitehtuuri aikakausittain. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Linkki löytyy kaupungin verkkosivuilta osoitteesta ouka.fi/talotkertovat.

 

Talot kertovat on tapahtumasarja, jossa esitellään oululaisille tuttuja rakennuksia. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Esittelyt pohjautuvat talojen rakennushistorian selvittämiseen. Kaupunki teettää rakennushistoriaselvityksiä esimerkiksi silloin, kun rakennuksessa alkaa perusparannus. Näissä selvityksissä kerrotaan niin rakennuksen synnystä kuin sen arkkitehtuurista.