Käsi pitelee pyöreää puunlehteä. Vasemmalla kuusen oksa, henkilöstä näkyy vain lehteä pitelevän käden lisäksi metsän värinen villapaita.

Päivitetyt ympäristönsuojelumääräysten luonnokset nähtävillä – yleisötilaisuus 7.10. klo 17

23.09.2024

Oulun seudun ympäristönsuojelumääräykset on päivitetty, ja luonnokset ovat nähtävillä 23.9.–30.10.2024. Aiheeseen liittyvät asiakirjat ovat nähtävillä Oulun kaupungin sekä Hailuodon, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen ja Tyrnävän kuntien verkkosivuilla. Esitetyillä muutoksilla pyritään selkeyttämään ja täsmentämään määräysten sisältöä sekä vastaamaan nykyisiin tarpeisiin. Tavoitteena on, että tarkistetut ympäristönsuojelumääräykset tulisivat voimaan alkuvuodesta 2025.  

Ympäristönsuojelumääräykset ovat kunnan antamia ympäristönsuojelua koskevia määräyksiä, joiden tarkoituksena on ehkäistä ympäristön pilaantumista. Ne koskevat muun muassa jätevesien käsittelyä, polttoaine- ja kemikaalisäiliöitä, melun ja tärinän torjuntaa sekä ilmansuojelua. Määräykset ovat voimassa kaikissa ympäristötoimen toimialueen kunnissa ja ne koskevat kaikkia eli yrityksiä, yhteisöjä, viranomaisia sekä yksityishenkilöitä. 

Luonnoksen yleisötilaisuus järjestetään maanantaina 7.10.2024 klo 17.00 alkaen Ympäristötalon kahvio Leetassa, osoitteessa Solistinkatu 2 Oulu. Katso Ympäristötalon esteettömyystiedot verkkosivuiltamme. Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua myös etänä. Linkki etäosallistumista varten lisätään ympäristötoimen nettisivuille www.ouka.fi/ymparistovalvonta tapahtumapäivänä. 

Luonnoksista voi tehdä muistutuksia ja esittää mielipiteitä kirjallisesti 30.10.2024 asti Oulun seudun ympäristötoimelle sähköisesti ymparisto@ouka.fi tai postitse osoitteeseen Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitoksen johtokunta, PL 34, 90015 Oulun kaupunki. Mielipiteessä ja muistutuksessa on mainittava asian diaarinumero OUKA/10590/2023.