Oulussa koulussa - Peruskoulut 50 vuotta Oulussa -juhlakirjan kansikuva.
Oulun peruskoulujen 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi on julkaistu Oulussa koulussa - Peruskoulut 50 vuotta Oulussa -juhlakirja.

Oulusa koulusa - Peruskoulut 50 vuotta Oulussa -juhlakirja myynnissä Oulu10-palvelupisteissä

13.09.2024

Oulun peruskoulujen 50-vuotinen historia 1974-2024 on koottu peruskoulujen juhlavuoden kunniaksi yksiin kansiin. 

Oulusa koulusa - Peruskoulut 50 vuotta Oulussa -kirjan voi ostaa kaikista Oulu10-palvelupisteistä 10 euron hintaan. Palvelupisteet ovat Oulun keskustassa, Haukiputaalla, Kiimingissä, Oulunsalossa, Ylikiimingissä ja Yli-Iissä. Katso Oulu10-palvelupisteiden osoitteet ja aukioloajat.

Peruskoulun juhlakirjasta ei haluttu tehdä perinteistä historiateosta, vaan helposti luettava ja visuaalinen sekä otteeltaan perinteistä historiateosta rennompi. 100-sivuisessa kirjassa käsitellään monipuolisesti Oulun peruskoulujen historiaa ja nykypäivää. Oman lukunsa ovat saaneet niin peruskoulun alkuajat, opetussuunnitelma kuin kouluruokailukin. Myös kouluarkkitehtuuria esitellään esimerkkikoulujen avulla. 

Oulun kaupunki pyysi alkuvuodesta juhlajulkaisua varten entisten koululaisten kivoja koulumuistoja oululaisista peruskouluista. Koulumuistoja saatiin paljon, ja niitä on käytetty laajasti osana juhlakirjaa.

Oulusa koulusa -juhlakirjan sisällysluettelo:

Marjut Nurmivuori: Elämäntehtävänä opettaminen
Pia Kaitasuo: Punamullalta tuoksahtava peruskoulu
Anu Kolmonen: Nokia, spagettimitta ja meriopetussuunnitelmaa - oululaista peruskoulupedagogiikkaa muuttuvassa maailmassa
Ritva Kylli: Kiirettä ja kaaosta perusopetuksen perunateattereissa - Kouluruokailun historia Oulun peruskouluissa 1974-2024
Pia Kaitasuo - Pia Krogius: Koulut kaupungin julkisivuina
Arttu Parkkinen - Birgitta Uhre-Korpiranta: Ylikiimingissä kasvatetaan yhdessä tukien

Lue  lisää Oulun peruskoulujen 50-vuotisjuhlavuodesta.