Oulun Kuusisaaren tapahtumapuistolle 2024 Industry Awards -gaalan ehdokkuus

03.09.2024

Oulun Kuusisaari on ehdokkaana 2024 Industry Awards -gaalassa Vuoden suuri tapahtumapaikka -kategoriassa. Muut ehdokkaat ovat Nokia Areena, Olympiastadion, Logomo ja Pyhätunturi.

Music x Median yhteydessä järjestettävässä Industry Awards -gaalassa on palkittu työssään ansioituneita musiikkialan ammattilaisia jo vuodesta 1995. Suomen merkittävin musiikkialan ammattilaisten palkintogaala järjestetään Tampere-talossa perjantaina 4.10.2024.

Ehdokkaita on tarkasteltu ajanjaksolla, joka on pääsääntöisesti elokuu 2023–heinäkuu 2024. Tuolla ajanjaksolla Kuusisaaressa oli tapahtumakävijöitä yli 100 000. Suurimmilla festivaaleilla kävijöitä oli 20 000–40 000.  

Kuusisaaressa järjestetään monipuolisesti tapahtumia. Tapahtumakalenteri koostuu niin maksuttomista, kaikille avoimista tilaisuuksista kuin kaupallisista tapahtumista. Tapahtumia järjestetään keskimäärin joka toinen viikonloppu – näin voidaan varmistaa, että meluhaitta läheisiin asuintaloihin ei muodostu kohtuuttomaksi.  

Esimerkkejä Kuusisaaren tapahtumista tarkastelujaksolla: 

  • Pride-kulkueen lähtö
  • Oulun Päivät
  • Hurmos - Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (OSAKO) sekä Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan O’Diakon yhteinen lukuvuoden avajaistapahtuma
  • Seurakunnan maksuton tilaisuus
  • Oulurastit-kuntosuunnistustapahtuma
  • Kaikkien kesäfestari
  • Varjo-festivaali
  • Suomipop-festivaali
  • Qstock-festivaali

Kuusisaari yhdistää useita Oulun kaupungin yksiköitä. Mukana toiminnassa ovat tapahtuma-aluepalvelut, kaupunkiympäristöpalvelut, Oulun Infra sekä lisäksi palo- ja pelastusviranomaiset ja poliisi.

Tapahtuma-aluepalveluiden tiimin tehtävänä on vuokrata kaupungin keskeisimpiä tapahtumapaikkoja ja -alueita eri toimijoiden käyttöön. Se auttaa järjestäjiä viestinnässä sekä eteen tulevissa kysymyksissä, esimerkiksi erilaisten tarvittavien lupien kanssa.  

Kuusisaarta kehitetään tapahtumapaikkana jatkuvasti yhteistyössä paikallisten ja valtakunnallisten tapahtumajärjestäjien kanssa. Kuusisaari toimii kaikille avoimena oleskelualueena, mutta tarjoaa myös ensiluokkaiset puitteet laadukkaiden ja suurienkin tapahtumien järjestämiseen. Kuusisaaren osalta on löydetty hyvä tasapaino kaupallisten tapahtumien ja maksuttomien tilaisuuksien välillä – tarjolla on jokaiselle jotain.