Oulun kaupunki edistää yhdenvertaisuutta myös Oulu Pride -viikolla 29.7.-4.8.

29.07.2024

Oulu Pride tulee jälleen 29. heinäkuuta - 4. elokuuta. Tänä vuonna Oulu Pride -viikon teemana on "Pride kuuluu kaikille". Teeman tavoitteena on nostaa useampaan vähemmistöön kuuluvia sekä vähemmistöjen vähemmistöissä olevia henkilöitä ja teemoja esille sekä tuoda heidän ääntään kuuluviin.

Oulun kaupunginhallitus on hyväksynyt valtuustoaloitteen ’Oulusta syrjinnästä vapaa alue’. Ouluun luodaan turvallisemman tilan periaatteet, jotta kaikki voivat asua ja elää yhdenvertaisesti Oulussa. Syrjimättömän kielen ohjeistus henkilöstölle valmistuu alkusyksystä 2024. Nämä ovat konkreettisia esimerkkejä niistä asioista, millä kaupunki toteuttaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa vuosille 2022-2026.

Myös kaupungin nuorisopalveluilla on osana Oulu Pride -viikon ohjelmaa useita aktiviteetteja: tulossa on mm. nuorten aikuisten disco, tuunauspajat, etkot, paikka kulkueessa sekä puistojuhlassa ja iltajuhlassa.

Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026. Tavoitteena on positiivinen kulttuuri-ilmastonmuutos: yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden edistämisellä ja osallisuuden lisäämisellä Oulu2026-toiminnassa on merkittävä rooli tavoitteen saavuttamisessa. Oulu2026 on Oulu Priden ylpeä yhteistyökumppani.  

Oulu Priden ohjelmaan voi tutustua kokonaisuudessaan osoitteessa: www.oulupride.fi