Oulun kaupunginvaltuusto teki juhlapäätöksen - kaupunginvaltuuston päätöksiä 7.10.2024

07.10.2024

Tässä ennakkotiedote Oulun kaupunginvaltuuston juhlakokouksen päätöksistä 7.10.2024. Varsinainen pöytäkirja julkaistaan myöhemmin.

Suora linkki esityslistaan: Esityslista (ouka.fi)

Katso kaupungin esityslistat ja pöytäkirjat osoitteessa Kaupunki ja hallinto | Oulun kaupunki (ouka.fi)

1. Oulun kaupunginvaltuuston juhlapäätös. Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Päätösesitysteksti alla.

2. Yhdyskuntalautakunnan määrärahamuutosesitykset TA 2024. Päätösesitys hyväksyttiin.

3. Toimivalta kunnallis- ja kiinteistöverosta vapauttamisessa. Päätösesitys hyväksyttiin. 

4. Uuden varajäsenen valinta sivistyslautakuntaan. Päätösesitys hyväksyttiin, valittiin Anselmi Liedes.

5. Uuden varajäsenen valinta seudulliseen joukkoliikennejaostoon. Päätösesitys hyväksyttiin. 

6. Sidonnaisuusilmoitukset. Merkittiin tiedoksi. 

7. Kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen kokoukset vuonna 2025. Päätösesitys hyväksyttiin. 

8. Valtuustoaloitteet.

 

 

--

 

 

Oulun kaupunginvaltuuston juhlapäätös

Oulun kaupunginvaltuusto kokoontuu tänään, 7. lokakuuta 2024, ensimmäistä kertaa pitkän remontin jälkeen Oulun kaupungintalolla. Tämä hetki merkitsee uuden aikakauden alkua kaupungin päätöksenteossa, hallinnossa ja toiminnassa. Juhlistaaksemme tätä merkittävää tapahtumaa, valtuusto tekee seuraavan juhlapäätöksen:

Toiminnallisen puiston rakentaminen

Oulun kaupunki rakentaa uuden, toiminnallisen puiston, joka on suunnattu kaikenikäisille oululaisille. Puisto tarjoaa monipuolisia liikunta- ja virkistysmahdollisuuksia, ja siitä tulee paikka, jossa kaikenikäiset kaupunkilaiset voivat viettää aikaa yhdessä, liikkua ja nauttia ulkoilusta. Puiston suunnittelussa otetaan huomioon eri-ikäisten ja -kuntoisten henkilöiden tarpeet, ja se tulee sisältämään:

  • Leikkialueet lapsille
  • Liikuntavälineitä nuorille ja aikuisille
  • Esteettömiä toimintoja ja reittejä ikäihmisille
  • Luonnonläheisiä alueita ja levähdyspaikkoja kaikille

 

Vuoden 2024 merkkivuodet

Puiston rakentaminen juhlistaa osaltaan kuluvana vuonna juhlittavia merkittäviä virstanpylväitä:

  • Oulun peruskoulut täyttävät 50 vuotta. Peruskoulut ovat olleet tärkeä osa kaupungin kasvatusta ja koulutusta, tarjoten laadukasta opetusta ja tukien lasten ja nuorten kasvua.
  • Kansakoululaitos ja Oulun lyseo täyttävät 150 vuotta. Nämä oppilaitokset ovat olleet keskeisiä toimijoita kaupungin koulutushistoriassa ja ovat kasvattaneet lukuisia sukupolvia oululaisia.
  • Liikuntapalvelut täyttävät 100 vuotta. Liikuntapalvelut ovat edistäneet oululaisten hyvinvointia ja terveyttä tarjoamalla monipuolisia liikuntamahdollisuuksia ja tukemalla urheiluseuroja ja -järjestöjä.

 

Kiitokset ja yhteinen juhla

Oulun kaupunginvaltuusto haluaa kiittää kaikkia osapuolia, jotka ovat osallistuneet kaupungintalon remonttiin ja tehneet mahdolliseksi tämän historiallisesti merkittävän hetken. Tänään juhlistamme myös yhteisenä kaupunkina saavutuksiamme ja katsomme luottavaisin mielin tulevaisuuteen.

Kutsumme kaikki oululaiset mukaan juhlimaan tätä tärkeää merkkipaalua ja osallistumaan uuden toiminnallisen puiston käyttöön sen valmistuttua. Puiston suunnittelu aloitetaan välittömästi. Rakentaminen toteutetaan tulevien vuosien kuluessa tavoitteena, että puisto olisi käytössä viimeistään vuonna 2027. Kohteen suunnitteluun osallistetaan oululaisia laajasti. Puiston kustannusarvio on arviolta 300.000 euroa.

 

Päätösesitys

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto tekee juhlapäätöksen rakentaa Ouluun toiminnallinen puisto esittelytekstin mukaisesti.