Kaupungintalo

Oulun kaupungintalon peruskorjaus on valmistunut ja talo on otettu käyttöön

16.09.2024

Oulun kaupungintalon peruskorjaus on valmistunut ja talo on otettu käyttöön. Kaupungin henkilökuntaa on siirtynyt työskentelemään kaupungintalon tiloihin. Toimisto- ja kokoustilat ovat konsernihallinnon sekä sivistys- ja kulttuuripalveluiden johdon ja asiantuntijoiden käytössä. Remontoitu kaupungintalo on aiempaa enemmän avoinna myös yleisölle. Talossa on joustava kalustus ja myös esimerkiksi konsertit ovat mahdollisia. 

Kaupungintalolla kokoontuvat kaupunginvaltuusto ja -hallitus sekä poliittiset ryhmät. Talon sydämenä toimii juhlasali, jossa otetaan kaupungin vieraita vastaan.

 

Kaupungintalon peruskorjaus maksoi 29,4 miljoonaa euroa

 

Kaupungintalon peruskorjauksen kehitysvaihe alkoi alkuvuodesta 2021 ja sen toteutusvaihe lokakuussa 2021. Kohde valmistui 30.8.2024. Hankkeen budjetti oli budjetti 29,4 M € (ALV 0%) ja työn toteutti KTC Group Oy.

Peruskorjauksen myötä talon pohjakerroksessa oleva keittiö siirtyi rakennuksen pohjoispäätyyn ja uudet näyttelytilat ovat talon pohjakerroksessa Hallituskadun puolella. Kaupunginhallituksen aula palautettiin alkuperäiselle paikalleen. Juhlasalin ja valtuustosalin monikäyttöisyyttä lisättiin. Sisäpihat katettiin hiljaisen työn tiloiksi ja taloon tehtiin Teams-työskentelytiloja. Katolla olevat tornihuoneet ovat nyt käytössä. 

Kaupungintalon esteettömyyttä on parannettu. Talo on käytännössä esteetön rakennus paria tilaa lukuun ottamatta, mutta niihinkin pyörätuolilla esteettömyyskatselmuksen tehnyt henkilö pääsi vaivatta. Lisäksi talon turva-alueet on selkiytetty.

 

Kaupungintalon avajaisjuhlaviikkoa vietetään 7.-13. lokakuuta

 

Kaupungintalo avautuu kaupunkilaisille avajaisviikolla 7.-13. lokakuuta. Avajaisviikon eri tapahtumapäivien aikataulut ovat julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Tiedossa on teemoitettuja tapahtumapäiviä, opastettuja kierroksia, avoimet ovet talon julkisten tilojen vapaaseen tutustumiseen sekä näyttelytiloissa Pohjois-Pohjanmaan museon sekä Oulun taidekoulun näyttelyt.

Maanantaina ja tiistaina lapsia ja nuoria pääsee tutustumaan kaupungintaloon koulupäiviensä aikana. Tiistaina illalla talolle avautuu elokuvateatteri, kun Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali näyttää valtuustosalissa kotimaisen Revontulten räppäri -elokuvan.

Torstaina kaupunkilaiset pääsevät vaikuttamaan Oulun raadissa, jossa oululaisilta kerätyt ideat ja ajatukset vaikuttavat ensi valtuustokauden hyvinvointisuunnitelmaan.

Lauantaina kaupungintalolla keskustellaan kaupunkisuunnittelusta lasten silmin, kun Oulun Liikekeskus ry:n Toivotun tulevaisuuden kaupunkikeskusta -hanke järjestää Lasten kaupunki -teemaisen keskustelupaneelin. Lauantai-iltana palataan historian juurille Oulu Urban Culture ry:n järjestämässä Susiteetti LIVE -klubitapahtumassa.

Kaikki avajaisviikon sisällöt ja aikataulut löytyvät osoitteesta www.ouka.fi/kaupungintalon-avajaiset