Liikunta oululaisille 100 vuotta

Oulun kaupungin liikuntapalvelut juhlii satavuotiasta taivaltaan liikuntatapahtumilla

18.01.2024

Oulun kaupungin liikuntapalvelut täyttää tänä vuonna sata vuotta. Vuonna 1924 kaupunkiin perustettiin urheilulautakunta, jonka tehtävänä oli muun muassa käsitellä urheiluasioita, tehdä ehdotuksia liikuntapaikkoihin liittyen, valvoa kaupungin myöntämiä avustuksia sekä antaa valtuustolle ja rahatoimikamarille lausuntoja.

”Oulun kaupungin liikuntapalveluilla on edelleen hyvin samakaltaisia tehtäviä. Sadan vuoden aikana meille on rakennettu hienoja liikuntapaikkoja ympäri kaupunkia, joita oululaiset hyödyntävät ahkerasti. Toki liikunnan ja urheilun toimintakenttä on muuttunut. Esimerkiksi lajikirjo on monipuolistunut ja liikunnan käsite on laajentunut. Nämä muutokset ovat laajentaneet myös kunnallisen liikuntatoimen tehtäviä”, toteaa liikuntajohtaja Niina Epäilys.

Liikunnallista juhlintaa

Juhlavuonna liikuntapalvelut tarjoavat oululaisille monenlaisia tapahtumia. Esimerkiksi 100-vuotista historiaa juhlivat sadan minuutin vesijumpat tulevat kaikkiin uimahalleihin. Porraspäivänä tehdään puolestaan sata porrasnousua kuntoportaissa.

Kesällä järjestetään lajikokeiluja, joissa oululaiset pääsevät tutustumaan erilaisiin urheilulajeihin. Lasten ja nuorten liikuntatapahtumissa liikuntapalveluiden juhlavuosi on myös esillä. Vuosi päätetään kaikille oululaisille avoimeen tapahtumaan Ouluhallissa joulukuussa. 

Oululaisten yhteinen vuosi

Juhlavuoden tapahtumista tiedotetaan sivulla ouka.fi/liikunta, ja Liikkuvan Oulun somekanavista löytää ajankohtaiset tapahtumat sekä muuta mukavaa juhlavuoteen liittyvää.

”Toivotamme kaikki oululaiset tervetulleeksi mukaan toteuttamaan liikunnan juhlavuotta. Juhlavuoden aikana haluamme tuoda esille oululaisia liikuntapalveluita ja kannustaa kuntalaisia niiden aktiiviseen käyttöön. Tämä vuosi on meidän kaikkien yhteinen”, iloitsee Epäilys.