Oulu on mukana Mahanpuruja muovista -kampanjassa

16.08.2024

Mahanpuruja muovista -kampanja palaa myös Oulun kaupungin kaduille 19.8–1.9.2024. Kampanjassa kaupunkien kaivonkansia merkitään värikkäillä kalatarroilla, jotta tietoisuutta roskien lähteistä lisättäisiin ja roskaantuminen vähenisi. 

Erityisen tavallista on heittää tupakantumpit katukaivoihin tietämättä, että niiden filtterit ovat muovia. Mahanpuruja muovista -kampanjan tavoitteena onkin herätellä ohikulkevia ihmisiä pohtimaan oman käyttäytymisensä vaikutusta roskaantumiseen ja lisätä tietoa roskien kulkureiteistä.

Tänä kesänä Mahanpuruja muovista -kampanjassa on mukana 19 kaupunkia ja kuntaa ympäri Suomen. Mukana kampanjassa ovat Helsingin seudun ympäristöpalveluiden eli HSY:n kautta Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen. Lisäksi kampanjaan osallistuvat Oulun lisäksi Kemi, Kirkkonummi, Lahti, Vihti, Tampere, Lempäälä, Jyväskylä, Parainen, Pori, Rauma, Riihimäki, Salo ja Turku. 

Pidä Saaristo Siistinä ry:n Mahanpuruja muovista -kampanja on osa laajaa, seitsemänvuotista PlastLIFE -hanketta, jonka tavoitteena on kestävä muovien kiertotalous Suomessa vuoteen 2035 mennessä.

Kuva: Kiia Palo/Pidä saaristo siistinä ry