Millaisina näet Oulun seudun virkistyksen ja vapaa-ajan alueet tulevaisuudessa?

Oulun seudun kunnat haluavat selvittää asukkaiden ja alueella muuten liikkuvien näkemyksiä siitä, miten seudun vapaa-ajan ja virkistyksen kohteita, alueita ja reittejä tulisi kehittää. Kerro meille näkemyksesi vastaamalla kyselyyn 31.10.2024 mennessä.
08.10.2024

Mistä on kyse?

Kysely liittyy juuri käynnistyneen Oulun seudun virkistys- ja vapaa-ajan alueiden kehittämissuunnitelman laadintaan, jonka on määrä valmistua kesällä 2025. Suunnitelma toimii seudun yhteisenä ohjenuorana virkistys- ja vapaa-ajan alueiden kehittämisessä noin seuraavan 10 vuoden ajan. Suunnittelualue kattaa kaikki Oulun seudun kahdeksan kuntaa: Hailuodon, Iin, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun ja Tyrnävän.

Suunnitelman tavoitteena on virkistys- ja vapaa-ajan palveluiden määrän ja laadun sekä käyttäjien tarpeiden mukaisten palvelujen turvaaminen. Kehittämissuunnitelman avulla ohjataan jatkossa uusien palveluiden sijoittamista sekä olevien palveluiden kehittämistä. Työllä on virkistys- vapaa-ajan toiminnan edistämisen lisäksi laajempi merkitys, sillä se palvelee myös maankäytön suunnittelun, matkailun sekä kestävän liikkumisen edistämisen välineenä.

Kehittämissuunnitelman laadintaa ohjaavat Oulun seudun kunnat, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan liitto, BusinessOulu sekä Metsähallitus. Asiantuntijakonsulttina prosessissa toimii Ramboll Finland Oy.

Kerro kyselyssä, miten virkistyksen ja vapaa-ajan palveluita tulisi kehittää

Oulun seudun virkistyksen ja vapaa-ajan palveluita käyttävillä asukkailla ja vierailijoilla on mahdollisuus osallistua suunnitelman laatimiseen vastaamalla auki olevaan verkkokyselyyn. Palautetta voi antaa kyselyssä myös suoraan kartalle.

Mitkä ovat vapaa-ajan lempipaikkojasi Oulun seudulla, mitkä ovat tärkeimpiä virkistyspalveluita sekä missä piilee kenties helmiä? Miten paikkoja tulisi parantaa? Palautetta voi antaa myös mm. kohteisiin saapumiseen, laatutasoon ja esteettömyyteen liittyen. Kerro meille näkemyksesi vastaamalla kyselyyn 31.10.2024 mennessä osoitteessa: https://bit.ly/oulunseudunviva

Vastanneiden kesken arvomme palkintona kaksi 50 € arvoista lahjakorttia urheilu- tai retkeilytarvikkeiden liikkeeseen.

Voit halutessasi tutustua Oulun seudun virkistys- ja vapaa-ajan alueiden kehittämissuunnitelman taustoihin ja seurata hankkeen etenemistä tällä sivulla: www.ouka.fi/viva