Makuseikkailu kutsuu keskiviikosta lauantaihin

29.08.2023

Oulun seudun ruokakulttuuria esille nostava tapahtuma järjestetään Oulussa tämän viikon keskiviikosta lauantaihin. Mukana kisassa herkullisemmasta maisteluannoksesta on 11 kahvilaa ja ravintolaa.

Makuseikkailuun osallistuvissa yrityksissä on suunniteltu seitsemän euroa maksava maisteluannos, jolla tuodaan esille pohjoisia makuja ja raaka-aineita. Annokset esitellään ja asiakkaat voivat äänestää maistamiaan annoksia verkkosivulla oulu2026.eu/makuseikkailu. Mukana olevat ravintolat ja kahvilat annostietoineen löytyvät tapahtuman aikana myös Atla-sovelluksesta.

”Makuseikkailuun kannattaa suunnata seikkailumielellä tutustuen ehkä uusiin ravintoloihin, mutta ennen kaikkea upeiden annosten takia. Ravintolat ovat käyttäneet luovuuttaan ja suunnitelleet kävijöitä varten kauniita ja maistuvia annoksia edullisella hinnalla,” sanoo Arctic Food Labin projektipäällikkö Niina Keränen.

Maisteluannokset ovat ostettavissa ravintoloiden aukioloaikoina. Nelipäiväisen tapahtuman aikana ehtii nauttia makuelämyksiä useammassa eri miljöössä. Tarjolla on sekä suolaista että makeaa, esimerkiksi erilaisia leivonnaisia sekä liha-, kala- ja kasvisburgereita.

Mukana Makuseikkailussa ovat ChocoSomnia, Hagia Sofia, Hailuodon Panimon Mallassauna, Kise Bar & Kitchen, Kummeli Bistro & Bar, Magnolia Coffee & Bakery, Ravintola Lasaretti, Ravintola Torilla, Terwa Food Truck, Tähtitornin Kahvila sekä Zivago.

Makuseikkailu järjestetään nyt toista kertaa, mutta ensimmäistä kertaa Oulun kulttuuripääkaupunkivuodesta vastaavan Oulun kulttuurisäätiön omana toteutuksena. Säätiöllä tapahtumakonseptia testataan, kehitetään ja kansainvälistetään kohti kulttuuripääkaupunkivuotta 2026.

”Tapahtumaa on helppo lähteä myös monistamaan muualle esimerkiksi laajalla Oulu2026-alueella, kun on kokemuksia taustalla ja kulmakivet kunnossa”, kertoo Niina Keränen jatkosuunnitelmista.

Viime syksynä annoksia maistelemassa vieraili reilut 3 000 kävijää. Makuseikkailu on osa Oulun Päiviä.

Arctic Food Lab tuo esiin Oulun ja pohjoisen Suomen alueelta saatavien raaka-aineiden sekä arktisissa oloissa syntyneen ruokaperinteen ainutlaatuisuutta. Arctic Food Lab -tuotemerkki kokoaa yhteen Oulun seudun gastronomian ja ruokakulttuurin toimijoita, jotka jalostavat raaka-aineet paikallisella osaamisellaan korkeatasoisiksi tuotteiksi ja palveluiksi.