Maksuttomia kaikille avoimia retkiä luontoon sekä neuvontaa marjoihin ja sieniin liittyen

29.08.2024

Sen lisäksi, että metsät jo ympäristönä tuottavat hyvinvointia, ne ovat tällä hetkellä täynnä ilmaista ravintoa - marjoja ja ruokasieniä. Oulun kaupunki tukee muun muassa alueellisella järjestöavustuksella 3. sektorin toimijoiden yhteistyönä toteuttamia maksuttomia luontohyvinvointitapahtumia. 

Pohjoisen Oulun alueella paikalliset Martat ja asukasyhdistykset järjestävät maksuttomia, kaikille avoimia retkiä sienestämään ja luontoon sekä erilaista neuvontaa marjojen ja sienten keräämiseen, tunnistamiseen sekä kotikeittiössä hyödyntämiseen. 

Syksyisiä luontotapahtumia 

Lauantaina 31.8. klo 10-14 kannattaa suunnata Rajakylän yhteisötilalle. Paikalla ovat Patelan Martat ja Pohjois-Pohjanmaan Martat sekä sieniasiantuntija Aune Pisilä. Luvassa on neuvontaa ja ohjeita sekä vinkkejä sienten poimintaan sekä ruuanlaitossa hyödyntämiseen. Voit ottaa metsästä löytämäsi sienen mukaan ja saat apua sienen tunnistamiseen. Tapahtumassa on esillä alueelta löytyviä sieniä. 

Metsistä löytyy tänä vuonna runsaasti puolukkaa. Esimerkiksi puolukan monipuoliseen hyödyntämiseen saa vinkkejä Pateniemen seurakuntakoti Ankkurissa 9.10. klo 17 alkaen järjestettävässä Marjasta on moneksi -tapahtumassa. Paikalla ovat Patelan Martat antamassa vinkkejä, miten kotikeittiössä voi helposti taikoa marjoista suussa sulavia makupaloja. Luvassa neuvontaa ja vinkkejä marjoihin liittyen sekä tarjolla marjaherkkuja. 

Kello-Kiviniemi-alueen asukasyhdistys sekä Takkurannan Martat järjestävät sieni- ja marjaretken Sanginjoen luontokeskukseen. Retkellä pääsee liikkumaan luonnossa hyvässä seurassa sekä keräämään sieniä sienioppaiden kanssa. Ilmoittautuminen retkelle 10.9.2024 mennessä sähköpostitse: kellonasukastupa@gmail.com tai p. 044 281111. Mukaan mahtuu 40 osallistujaa.

Nyt kannattaa suunnata metsään. Oulun kaupungin verkkosivuilta löydät luontopolut, nuotiopaikat sekä lintutornit.