Kulttuuritalo Valveen loppuvuoden ohjelmisto on julkaistu

03.10.2024
Vaaleanpunaisen talon katettulla sisäpihalla pöytäryhmiä ja esiintymislava.

Loppuvuodessa on luvassa vaikuttavia näyttelyitä, uusi oululainen tanssifestivaali ja valtavasti muita tapahtumia.

Valveen kahteen isoon galleriatilaan on jo avautunut koko loppuvuoden nähtävillä oleva Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen näyttely Earth Gazes Back. Kansainvälisen More-than-Planet -yhteistyöhankkeeseen liittyvä näyttelykokonaisuus kutsuu tutkimaan elinympäristöämme uhkaavaa monikriisiä. Sen teokset ja projektit vievät katsojan matkalle kallioperän syvyyksistä ja sen eri elämänmuodoista aina ilmakehän rajalle ja avaruuteen asti. Näyttelyssä järjestetään joka kuukausi omia opastettuja kierroksia, ja se on mukana myös Valveen korttelin gallerioiden näyttelykierroksella torstaisin 3.10., 14.11. ja 12.12.

Näyttelyohjelmistossa on myös supersuosittu Lumo-valofestivaalin yhteisötaideteos, jonka tänäkin vuonna toteuttavat taiteilijat Pia Leppänen ja Indrek Virronen yhdessä Oulun koulujen kanssa. Let it bloom! -niminen teos kukkii monivärisenä ja käy dialogia monimuotoisuuden puolesta. Teos avautuu ravintola Valveen Paljetin tiloihin perjantaina 15.11. ja tuo valoa ja iloa kävijöillemme loppiaiseen saakka. Festivaalitunnelmaa taloon tuovat myös Kehä – monitaiteinen festivaali kahdelle (1.–2.11.), Oulun Sarjakuvafestivaali (15.–17.11.) sekä tietysti Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali (18.–24.11.). Viimeiseksi mainitun yhteydessä järjestetään myös Oulun lastenkulttuurikeskuksen Luova luokka -seminaari otsikolla Tieto on valtaa – kuinka luovia informaatiotulvassa (20.11.) sekä vuoden parhaiden lasten ja nuorten tekemien elokuvien Oskari-gaala (22.11.).

Valvesalissa koetaan uusi tanssifestivaali ja tavataan kirjailijavieraita

Valvesalin loppuvuoden ohjelmisto on tutun monipuolinen. Ensi viikolla 11.–13.10. saliin saapuu uusi,  eri kulttuurien positiivisesta yhteentörmäyksestä syntynyt oululainen minifestivaali Liikkuvat juuret, joka tuo yhteen flamencoa, karjalaista runolaulua, kolttasaamelaisten musiikkia ja tanssia sekä argentiinalaisesta tangosta ammentavaa tanssiteatteria. Sitä seuraavalla viikolla salissa vierailee Flow-sirkuksen esityssarja teoksella Soft Spot (15.–18.10.).

Perjantaina 18.10. käynnistyvä Oulun Kirjamessut juhlii avajaisiaan ravintola Valveen Paljetin Art goes Afterworkissa klo 16. Kirjamessut (18.–20.10.) tuovat myös Valvesaliin nipun nimekkäitä kirjailijavierailta: esimerkiksi lauantaina saliin saapuvat Satujen saaret -lastenkirjasarjan tekijät Satu Rämö ja Satu Kontinen

Valveen kaupunginosakulttuurin ohjelmassa on muun muassa Oulu All Star Big Bandin jouluinen konsertti Haukiputaan Teatterikuopalla lauantaina 23.11. Konsertissa kuullaan big band -sovituksia niin perinteisistä jazzsävytteisistä amerikkalaisista joululauluista kuin suomalaisista jouluklassikoistakin. Jouluisissa tunnelmissa ollaan myös Valvesalissa sunnuntaina 15.12., kun salissa soi monien perheiden perinteeksi muodostunut Soivan Siilin joulukonsertti.kult

Kattavat tiedot kulttuuritalo Valveen loppuvuoden tapahtumista on koottu loka–joulukuun tapahtumaesitteeseen, joka on jaossa Valveella ja pian myös muissa jakelupisteissä. Tulevaan ohjelmistoon sekä muuhun toimintaamme voi tutustua myös sivulla kulttuurivalve.fi.