Tervetuloa työpajaan 31.10.

Keskeisen kaupunkialueen yleiskaavatyö etenee – tervetuloa Oulun tulevaisuuteen ja työpajaan 31.10.

22.10.2024

Oulun keskeisen kaupunkialueen yleiskaavatyö etenee. Tule mukaan seuraavaan työpajaan:

Aika: Torstai 31. lokakuuta 2024 klo 18–20
Teema: Tulevaisuusskenaariot: miten eri tavoiteltavat tulevaisuudet voivat toteutua määriteltyjen kestävyyden reunaehtojen puitteissa
Paikka: Ympäristötalo, Solistinkatu 2, kahvila Leeta. Lue lisätietoja tilan esteettömyydestä.
Kohderyhmä: Kaikki oululaiset henkilöt ja yhteisöt
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/reg/tulevaisuusskenaariot3

Oulun keskeisen kaupunkialueen yleiskaavatyön tavoitevuosi on 2040. Kaavan päivitystyö on käynnissä ja sen tavoitteena on suunnitella maankäyttöä ennakoivasti ja kestävästi. Yleiskaava ohjaa asemakaavoitusta ja muuta tarkempaa suunnittelua, ja sen vaikutuksia arvioidaan lain mukaan laaja-alaisesti.

Kaavoituksen kohteen olevalla alueella asuu noin 80 prosenttia Oulun asukkaista. Alue sisältää pohjoisessa Herukan ja Holstinmäen, idässä Heikkilänkankaan ja Hiukkavaaran, koillisessa Jäälin sekä rajautuu etelässä Kempeleen rajalle.

Kolme tulevaisuustyöpajaa

Yleiskaavan kehityskuvatyöhön sisältyy kolme tulevaisuustyöpajaa, jotka on suunnattu asukkaille ja yhteisöille. Ensimmäinen työpaja järjestettiin syyskuussa, ja sen aiheena oli kestävyyden reunaehdot. Työpajassa tarkasteltiin erilaisia Suomen ja Oulun tekemiä päätöksiä ja linjauksia, kuten ilmastolakia ja kaupunkistrategiaa, kestävyyden näkökulmasta.

Kolmas työpaja järjestetään 16. tammikuuta 2025, ja siinä keskitytään kehityskuvaan. Kehityskuvalla varaudutaan kaikkiin kestäviin tulevaisuuksiin ja määritellään, miten kestävyys tulee varmistaa maankäytön suunnittelussa, erityisesti Oulun keskeisen kaupunkialueen yleiskaavassa.

”Työpajoissa tarkastellaan kestävää tulevaisuutta laaja-alaisesti, konkreettisesti ja vaikuttavasti”, lupaa kaavahankkeen vetäjä, kaavoitusarkkitehti Mika Uolamo Oulun kaupungilta.

”Koska kestävyyden tavoitteiden toteuttamiseen on vain muutama vuosi aikaa, myös maankäytössä tarvitaan nopeasti vaikuttavia, tehokkaita ratkaisuja, uusia toimintatapoja ja totutusta luopumista”, arvioi Uolamo.

Oulun kaupungin arvot rohkeus, reiluus ja vastuullisuus antavat hyvän pohjan kestävän tulevaisuuden rakentamiselle ja työpajatyöskentelylle.

”Toivomme asukkaita ja yhteisöjä osallistumaan aktiivisesti työpajoihin ja vaikuttamaan Oulun tulevaisuuden suunnitteluun”, kertoo Uolamo.

 Lisätietoja medialle: Kaavoitusarkkitehti Mika Uolamo p. 044 703 1230 mika.uolamo@ouka.fi