Pitkäkankaan koulu, arkkitehtiopiskelijat

Kaupungintalon näyttelytiloissa avautuu yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden näyttely

16.10.2024

Oulun kaupungintalon uusissa näyttelytiloissa avautuu yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden näyttely. Näyttely on avoinna 16.–23.10. klo 10–18. Näyttely on suljettu viikonloppuna. 

Näyttelyssä on esillä Oulun yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden vuosikalenterin 2025 kuvitus.

Kalenterin tekijät ovat 4. vuosikurssin arkkitehtiopiskelijoita. Perinteistä kalenteria on tehty vaihtuvin teemoin jo kymmeniä vuosia, ja sillä rahoitetaan opiskelijoiden ulkomaan opintomatkaa.

Tämän vuoden kalenteriteemalla arkkitehtiopiskelijat ovat halunneet juhlistaa suomalaista koulujärjestelmää ja oululaista peruskouluarkkitehtuuria. Kalenterin kuvitus koostuu käsin piirretyistä Oulun seudun peruskoulurakennuksista viimeiseltä viideltä vuosikymmeneltä. Vuonna 2025 oululainen peruskoulu viettää 50-vuotisjuhlavuotta. Koulut ovat suuri osa lapsen kasvua aikuisuuteen ja koulurakennukset antavat raamit paitsi opetukselle myös muistoille. 

 

Kaupungintalon näyttelytilat ovat avoinna pääsääntöisesti arkisin klo 12-16

 

Oulun kaupungintalon uudet näyttelytilat ovat avoinna pääsääntöisesti arkisin klo 12–16. Tila on mahdollisuuksien mukaan avoinna laajemmin riippuen näyttelyn järjestäjän läsnäolosta. Nyt avautuvassa arkkitehtiopiskelijoiden näyttelyssä on laajennetut aukioloajat.

Pohjois-Pohjanmaan museon näyttely, ’Seurahuone - kaupunkilaisten talo, kuvia vuosien varrelta’, jatkuu elokuuhun 2025 asti kaupungintalon näyttelytilassa maanantaista perjantaihin klo 12–16.

Sisäänkäynti näyttelytiloihin on kaupungintalon Hallituksenkadun puolella.