Ostarifestari, kuvituskuva

Kaupungin henkilöstö mukaan tekemään Oulu2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotta

22.08.2024

Oulun kaupungin henkilöstöryhmä perustaa henkilöstöjohtaja Tuomas Halosen johdolla työryhmän, joka selvittää sitä, miten kaupungin henkilöstö on mukana tekemässä Oulu2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotta. Päätös tehtiin Oulun kaupungin Oulu2026-yhteistyöryhmän kuudennessa kokouksessa elokuussa. Työryhmä informoi Oulu2026-yhteistyöryhmää oman työnsä etenemisestä. Oulu2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi on kaikkien yhteinen ja kaupungin henkilöstö halutaan saada vahvasti mukaan sen toteuttamiseen.

 

Henkilöstöllä on erilaisia tapoja osallistua Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen. Kulttuurilaitosten henkilöstö on omien toimenkuvien mukaisesti mukana vuoden toteutuksessa. Kouluyhteistyötä varten on jo laadittu suunnitelma. 

 

Uusia ohjelmasisältöjä saadaan jatkossa esimerkiksi Me olemme kulttuuria -ohjelmahaun kautta, jonne voi ehdottaa omaa ohjelmaa, tai sen kautta voi hakea kohdeavustusta. Me olemme kulttuuria -ohjelmahaku on avoinna 2.9.2024-31.8.2025 ja saapuneita hakemuksia käsitellään neljän kuukauden välein.

 

Lisäksi kaupunkiorganisaatiolla on tavoitteena tehdä työkulttuurin ilmastonmuutos, mikä pitää sisällään koulutuksia, keskustelutilaisuuksia sekä uusia tapoja toimia ja hyödyntää kulttuuria voimavarana. Tavoitteena on myös, että kaupungin henkilöstö huomioidaan kulttuuripääkaupunkivuonna ja jopa ennen sitä.

 

Joukkoliikenteen tapahtumalippua kehitetään Oulu2026 kulttuuripääkaupunkivuodelle, jotta jokaisella olisi helppoa osallistua tapahtumiin. Tapahtumalippua on pilotoitu onnistuneesti  Amazing North –tapahtumassa ja jatkossa lippua kokeillaan Asuntomessuilla vuonna 2025 ennen kulttuuripääkaupunkivuotta 2026.