Hupisaarten kaupunginpuisto voitti toistamiseen Green Flag Award -palkinnon

15.08.2024

Hupisaarten kaupunginpuisto on palkittu toistamiseen Green Flag Award -palkinnolla. Palkinto tuli Hupisaarille myös viime vuonna.

Toista kertaa tunnuksen haussa mukana ollut Hupisaarten kaupunginpuisto vakuutti tuomarit korkealaatuisella kunnossapidollaan ja monipuolisilla palveluillaan. Erityisesti tuomaristo kiitteli puiston monipuolisuutta, kauneutta ja viihtyisyyttä sekä palveluja. Tuomarit vakuuttuivat alueen hyväkuntoisista istutusalueista, monipuolisesta kasvillisuudesta sekä arvokkaasta puroverkostosta ja sen tuomasta yllätyksellisyydestä. Lisäksi alueen kunnossapito on tuomariston mielestä suunnitelmallista, osaavaa ja laadukasta.

Green Flag Award on viheralueiden kunnossapidon ja hallinnoinnin laadun tunnistava palkintojärjestelmä, jota hallinnoi kansainvälisesti Iso-Britannian ympäristöhyväntekeväisyysjärjestö Keep Britain Tidy, Suomessa Viherympäristöliitto ry. Puistoja on palkittu Suomessa vuodesta 2016 lähtien. 

Green Flag Award -palkintojärjestelmässä koulutettu tuomaristo arvioi viheralueen toimintaa sekä kirjallisesti kunnossapito- ja hallinnointisuunnitelman avulla sekä kohdekäynneillä. Jokainen hakija vastaanottaa vuosittain kirjallisen ammattilaispalautteen, jossa arvioidaan viheralueen toimintoja 27 kohtaa sisältävän kriteeristön avulla. 

Tunnuksen voittaneiden viheralueiden määrä jatkoi kasvuaan edellisestä vuodesta ja on nyt Suomen Green Flag Award -historian suurin.