Erkkolan siltaa kunnostetaan elo- ja syyskuun

05.08.2024

Erkkolan sillan liikuntasaumalaitteiden uudistamistyöt alkavat torstaina 8. elokuuta 2024. Ensimmäisessä vaiheessa uusitaan joen alavirran eli lännen puolimmaiset liikuntasaumalaiteosuudet. Erkkolan sillan eteläpäässä on ajoneuvoliikenteellä tällöin käytössä yksi kaista ja liikennevalo-ohjaus. Sillan pohjoispäässä ajoneuvoliikenne on samanaikaisesti ilman liikennevalo-ohjausta kaksisuuntainen. Ensimmäisessä vaiheessa jalankulku ja pyöräily säilyvät kaksisuuntaisena, mutta työalueen kohdalla väylää joudutaan kaventamaan. 

Toisessa rakentamisvaiheessa ajoneuvoliikenne muutetaan sillan eteläpäässä normaaliksi kaksisuuntaiseksi liikenteeksi. Sillan pohjoispäässä ajoneuvoliikenteen käytössä on yksi kaista liikennevalo-ohjattuna. Jalankulku ja pyöräily säilyvät kaksisuuntaisina, mutta työalueen kohdalla väylää joudutaan kaventamaan.

Liikennejärjestelyt aiheuttavat merkittävää liikennehaittaa ajoneuvoliikenteelle, jota suositellaan käyttämään mahdollisuuksien mukaan muita vaihtoehtoisia kiertoreittejä.

Erkkolan sillan liikuntasaumalaitteiden uudistamistyöt valmistuvat syyskuun loppuun mennessä. Liikuntasaumalaitteet sijaitsevat sillan molemmissa päissä, ja ne mahdollistavat lämpötilanmuutoksista johtuvat sillan kannen pituussuuntaiset liikkeet. Pitkän sillan kannen pituus voi vaihdella jopa useita senttejä eri vuodenaikoina lämpötilan mukaan. Erkkolan sillan liikuntasaumalaitteita ei ole uusittu tai korjattu aiemmin.