Tapahtumat ja infot - Villa Victor - Oulun kaupunki

Tapahtumat ja infot

Villa Victor koordinoi monikulttuurista tapahtumatuotantoa Oulussa. Tapahtumia järjestetään infojen tapaan niin eri paikoissa toteutettuina kuin verkossa.

Tapahtumat lisäävät kaksisuuntaista kotoutumista ja kulttuurienvälistä kanssakäymistä, sillä tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki.

Welcome to Oulu, Värikäs Ravintola, Kansalaisuuden saaneiden juhla ja Itsenäisyyspäivän juhla ovat joka vuosi järjestettäviä tapahtumia.

Lisäksi Villa Victor järjestää kuukausittain infotilaisuuksia erilaisista ajankohtaisista aiheista.

 

Rasisminvastainen viikko (vko 12)

Vuonna 2022 Rasisminvastaista viikkoa vietetään 21. - 27.3.

Oulussa viikon päätapahtuma on Oulu Loves me -tapahtuma, joka julkaistaan Mun Oulussa maanantaina 21.3. klo 13. Linkki tapahtumaan lisätään tähän nettisivulle. 

 Rasisminvastaisen viikon ohjelma

Oulu kylässä - Welcome to Oulu

Welcome to Oulu -tapahtuma järjestetään osana Oulun Päiviä lauantaina 3.9. Kuusisaaressa. 

Welcome to Oulu -tapahtuma järjestettiin torstaina 2.9.2021 Mannerheimin puistossa.

Tapahtumassa oli mahdollista tutustua Oulun tarjoamiin mahdollisuuksiin, osallistua työpajaan, kaupunkisuunnistukseen tai kävelykierrokseen sekä kuulla lisää vapaa-ajan toiminnoista ja opiskelumahdollisuuksista. Paikalla oli myös kirjastoauto Onneli, musiikkiesityksiä ja muuta ohjelmaa. 

 

Värikäs Ravintola

Huippusuosittu Värikäs Ravintola avaa jälleen ovensa Aleksinkulmassa lauantaiksi 14.5.2022 klo 11 - 16 tai niin kauan kuin tarjottavaa riittää. Annosten hinnat ovat 1-5 euroa, ja maksuvälineeksi käy käteinen raha, joten muistathan varata sitä riittävästi.

Mukana on tällä kertaa kotikokkeja mm. Indonesiasta, Intiasta, Irakista, Japanista, Marokosta, Nepalista, Sri Lankasta, Suomesta, Thaimaasta, Turkista ja Yemenistä. 

Tapahtuman järjestää Monikulttuurikeskus Villa Victor

Tervetuloa herkuttelemaan! Menu 1 ja Menu 2

Uutuutena tällä kertaa on myös mahdollista päästä kokemaan ruokakulttuuriesittelyjä osana Värikästä Ravintolaa ja olet tervetullut kuulemaan erilaisista ruokakulttuureista ja ruokaan liittyvistä perinteistä eri puolelta maailmaa. Esittelyissä kuulet eri kulttuurien käyttämistä pääraaka-aineista ja kuinka tärkeä rooli ruoalla on ihmisten elämässä. Saat vielä mukaasi reseptin, jotta pääset kokeilemaan erilaisten eksoottisten herkkujen kokkausta kotona. Esittelyt ovat klo 12-14.30 Aleksinkulmassa.  

Ruokakulttuuriesittelyissä on mukana Iso-Britannia, Bulgaria, Peru, Taiwan ja Ukraina.

 

Kaikille avoin olohuone ja kulttuurikahvila Rotuaarilla 16.6. klo 12-16

Poikkea kaikkien kaupunkilaisten yhteiselle olohuoneelle keskelle Rotuaaria! Tule nauttimaan musiikista ja ilmaisesta kahvitarjoilusta niin kauan kuin kahvia riittää. Tapahtuma on kaikille avoin ja sen tarjoaa Oulun yliopisto, Oulun Liikekeskus ry sekä Oulun kaupungin monikulttuurikeskus Villa Victor. #UNICoulu #UNICcitylabs #erasmusplusprojects

 

Oulu at Your Service 

Oulun kaupungin, Oulun yliopiston ja OAMK:n yhdessä toteuttama Oulu at Your Service -tapahtuma järjestetään vuosittain. Tapahtumassa annetaan tietoa kaupungin erilaisista palveluista sekä käytännön vinkkejä elämästä Oulussa. Tapahtuma on avoin kaikille Oulun yliopiston opiskelijoille sekä uusille oululaisille, jotka ovat kiinnostuneita saamaan vinkkejä arkipäivän elämään liittyen.

Oulu at Your service -tapahtumassa saat tietoa asioista, mitä voit Oulussa tehdä. Mitä tehdä vapaa-ajalla, missä opiskella suomen kieltä, mistä ostaa lippuja, mihin mennä, jos kaipaat tietoa työllistymisestä tai etsit työtä, mitä yrittäjyys tarkoittaa jne. Tapahtuman aikana kuulet mielenkiintoisia puheenvuoroja, mutta voit myös kysyä kysymyksiä eri alojen asiantuntijoilta.

Linkki 30.11.2021 järjestettyyn tapahtumaan.

 

Infotilaisuudet  

Kevään 2022 infot toteutetaan joko lähi-infoina tai Teams-sovelluksessa. Infot alkavat kello 9.00.

Kevään infot:

to 20.1. Toisen asteen koulutusmahdollisuudet Oulussa (Teams)

ti 8.2. Korkeakoulumahdollisuudet Oulussa (Teams)

ti 1.3. Asumisinfo (Pääkirjaston Pakkalan sali, Kaarlenväylä 3)

ti 22.3. Kirjastopalvelut (Peruttu)

ti 12.4. Liikuntapalvelut (Ouluhalli)

ti 3.5.  Poliisi tutuksi (Pääkirjaston Pakkalan sali, Kaarlenväylä 3)

ti 24.5. Naapuruussovittelu (Pääkirjaston Pakkalan sali, Kaarlenväylä 3)

Jos sinua tai ryhmääsi kiinnostaa osallistua kevään infoihin, laita viestiä Ritva Salorannalle (ritva.saloranta(at)ouka.fi) tai p. 040 656 8829.

Muutokset ovat mahdollisia ja niistä tiedotetaan Villa Victorin nettisivuilla.

Video Villa Victorin tapahtumista

 

Video Villa Victorin infotilaisuuksista

 

Värikäs Ravintola

Värikäs Ravintola -kuva- ja videokilpailun voittajakuva 2020.

Lauantaina 20.11.2021 Värikäs Ravintola päästiin jälleen järjestämään Aleksinkulmassa kahden vuoden tauon jälkeen. Tapahtumassa oli 500 kävijää. Villa Victor kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita, toivottavasti näemme jälleen toukokuussa 2022!


Värikäs Ravintola -kuvakilpailun kuva.

Värikäs Ravintola -kuvakilpailun kuva.

Värikäs Ravintola -kuvakilpailun kuva,

Nuorille tekemistä

Nuorille tekemistä padlet