Uutisia

< Takaisin

Oulun innovaatioallianssin uusi puitesopimus allekirjoitettiin

Oulun innovaatioallianssin toimijat allekirjoittivat tiistaina 26.1.2021 uuden puitesopimuksen vuosille 2021–27. Nyt alkavalla kolmannella sopimuskaudella kumppaneita ovat Oulun kaupunki, Oulun yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu, Koulutuskuntayhtymä OSAO, VTT, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Luonnonvarakeskus Luke ja Technopolis Oy.

Uuden sopimuskauden myötä Oulun innovaatioallianssi tavoittelee konkreettisia yhteisiä isoja kokonaisuuksia sekä panostaa yritysekosysteemien kokoamiseen, tavoitteena uuden liiketoiminnan syntyminen. Verkoston yhteistyöllä Oulusta tehdään Euroopan paras digitaalisuudesta globaalia lisäarvoa tuottava ekosysteemi, joka ratkaisee yhdessä maailmanlaajuisia ekologisia, taloudellisia ja sosiaalisia kestävyysongelmia.

Tavoitteen saavuttamiseksi osapuolet kohdentavat tulevina vuosina resurssejaan kolmelle strategiselle kohdealalle: Digitalisaatio kaupunkiympäristön muutoksessa, OuluHealth sekä Kestävä kiertotalous ja puhtaat ratkaisut. Yhteinen läpileikkaava teema on Yrittäjyys, osaaminen ja jatkuva oppiminen.

Oulun innovaatioallianssi (Oulu Innovation Alliance, OIA) perustettiin vuonna 2009 tukemaan koulutuksen, tutkimuksen, liike-elämän ja julkisen sektorin yhteistyötä – sitä ainutlaatuista toimintaa, joka on nostanut Oulun kansainväliseen tietoisuuteen keskeisenä innovaatiokeskuksena.

Pitkäjänteisen työn tuloksena Oulun seutu on selkeästi Suomen ykkönen tutkimus- ja kehitysmenoissa asukasmäärään suhteutettuna, ja kokonaispanostukset tutkimus- ja kehitystoimintaan ovat toiseksi suurimmat pääkaupunkiseudun jälkeen. OIA-osapuolten vuosille 2021–27 solmiman strategisen puitesopimuksen tavoitteena on säilyttää edelleen vahva asema osaamiseen perustuvaa liiketoimintaa ja työpaikkoja luovana seutuna.  

 

Lisätiedot:

Juha Ala-Mursula, johtaja, BusinessOulu

Arto Maaninen, yhteistyösuhteiden rehtori, Oulun yliopisto

 

Jakolinkki