Jokirannan koulun korvaava uudisrakennus

Tiedote työmaalta helmikuu 2020 (pdf)

Tiedote työmaalta tammikuu 2020 (pdf)

Tiedote työmaalta joulukuu 2019 (pdf)

Tiedote työmaalta marraskuu 2019 (pdf)

Tiedote työmaalta lokakuu 2019 (pdf)

Tiedote työmaalta syyskuu 2019 (pdf)

 

Kuukauden nosto:

Kuvassa osastoitu alue

Puhtaat P1-tilat osastoidaan muusta työmaasta väliaikaisin ovin ja suojaseinin. P1-tilojen pölyttömyys varmistetaan kevyesti alipaineistamalla "likaiset" tilat ja ylipaineistamalla puhtaat tilat. Kuvassa alipaineistajan putki, johon on lisätty äänenvaimennin lisäämään työmukavuutta.

Työmaan puhtaudenhallinta

Työmaalla käydään viikoittain tekemässä työmaan puhtauden arviointia: rakennusmateriaalien varastointia, säilytystä, jätehuollon toimivuutta, työmaalla tupakointia sekä ulkoalueiden järjestystä. Erityistä huomiota kiinnitetään työmaan aikaiseen siivouksen ja pölynhallintaan. Arvioinnissa on aina mukana pääurakoitsijan edustaja.

Rakennus- ja ilmanvaihtotöiden suunnittelussa, toteutuksessa ja valvonnassa puhtaudesta huolehditaan koko rakennushankkeen ajan. Ennen ilmanvaihtojärjestelmän asennustöitä tiloihin huolehditaan puhtaat asennusolosuhteet.  Puhtausluokituksen tavoitteena on varmistaa uuden ilmanvaihtojärjestelmän läpi virtaavan tuloilman hyvä laatu. Myöhemmässä vaiheessa tehdään kaksivaiheinen loppusiivous ennen toimintakoetta sekä ennen vastaanottoa.

Rakennustöiden puhtausluokituksen tavoitteena on varmistaa, että rakennuksen tilat ovat puhtaat silloin, kun ne luovutetaan käyttäjälle ja että rakennuksen käytön aikana ei sisäilmaan kulkeudu rakennusvaiheesta peräisin olevia epäpuhtauksia

Työmaan P1-rakentamisesta vastaa työmaan työnjohto Rakennusteho Oy:stä. Puhtauden hallinnan toteutuksesta vastaa koko työmaan henkilöstö työnjohtajien ohjeistuksella. Puhtaudenhallinnan valvonnasta vastaa puhtauskonsultit Leena Myllyoja ja Sirkka-Liisa Nissilä SL NISSILÄ Oy:stä.

Lue koko juttu helmikuun tiedotteesta.

Työmaan yleisilme 28.2.2020

Kuvassa liikuntasalin keskeneräinen seinä

Työmaan yleisilme 23.1.2020

Kuvassa rakennustyömaa tammikuussa

Työmaan yleisilme 18.12.2019

Kuvassa koulun valmiit seinät.

Työmaan yleisilme 4.10.2019

Liikuntasalin betonipilarit pystyssä koulun työmaalla.

 

Työmaan yleisilme 2.9.2019

Kuva Jokirannan koulun työmaalta. Kuvassa perustuksia ja nosturi.

Mediatiedotteet

18.6.2019 Jokirannan koulun rakennustyöt alkavat Oulussa

4.10.2019 A-Insinöörien mediatiedote yhteistoiminnallisesta urakasta