Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun kaupunki sammuttaa valot ilmaston puolesta lauantaina

Kuvassa Byströmin talo

Oulun kaupunki antaa lauantaina valomerkin ilmaston puolesta ja sammuttaa valot tunnin ajaksi osasta julkisia rakennuksia. Samalla kaupunki haastaa myös oululaiset osallistumaan ja sammuttamaan valot kodeistaan Earth Hourin ajaksi lauantai-iltana kello 20.30–21.30.

Oulun kaupunki on ollut mukana Earth Hourin vietossa jo usean vuoden ajan. Tänä vuonna valot sammuvat tunniksi Oulu10:ssä, pääkirjastossa, kaupungintalolla, Ympäristötalossa ja Byströmin talossa.

”Oulu on sitoutunut Kaupunginjohtajien energia- ja ilmastosopimukseen, jonka tavoitteena on vähentää kaupungin kasvihuonepäästöjä 40 % vuoden 1990 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Valojen sammuttamisella haluamme muistuttaa kaupunkilaisia siitä, että jokainen pieni teko on tärkeä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä”, kertoo energia-asiantuntija Johanna Mäkelä Oulun Tilapalveluista.

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä kansainvälinen ilmastotapahtuma. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. WWF:n mukaan jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä tämän symbolisen eleen avulla.

 

Lisätietoja:

Johanna Mäkelä, energia-asiantuntija, Oulun Tilapalvelut -liikelaitos, p. 044 703 2536

Maarit Talvitie, ilmastoasiantuntija, Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, p. 040 670 5743

http://www.earthhour.fi/

Jakolinkki